A dm és a százhalombattai Hulladékkommandó ismét közösen tisztították meg Százhalombatta zöld területeit

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 13. 11:10

Az Egy nap másokért program keretében a dm drogéria 120 munkatársa családtagjaikkal közösen vettek részt a Százhalombatta Ipari park, Dunafüred, és a Csenterics út és 6-os út kereszteződésében található zöld területek hulladékmentesítésében. Az egész napos program során a dm önkéntesei a Százhalombattai Hulladékkommandó tagjaival karöltve 28 köbméter szemetet szedtek össze. A civil szervezet és a drogéria immár két éve szervezi meg, az egyre nagyobb érdeklődésre számot tartó akciót.

dm-hulladek

Az Egy nap másokért kampány célja, hogy a dm Magyarország munkavállalói a munkaidejükből 1 napot arra fordítsanak, hogy országszerte, önkéntesen, gyakorlati tudásuk felhasználásával segítsenek civil szervezeteknek, közösségeknek. Ezzel felhívva az emberek figyelmét az önkéntes munka fontosságára, s így biztosítva lehetőséget a személyes fejlődésre. A program kidolgozása során kiemelt cél volt a drogéria számára, hogy az ország minél több pontjára eljussanak az önkéntesek. Az elmúlt évben a drogéria önkéntesei országosan 51 településen több mint 140 civil szervezetnél vállaltak önkéntes munkát.

A Százhalombattai Hulladékkommandóval immár a második nagyszabású közös akciót hajtották végre a program keretein belül. A drogéria központi raktára 2010-ben költözött Érd határába. A logisztikai központ közel 300 dolgozója a város, és környékén él, így örömmel csatlakoztak idén is lakókörnyezetük megszépítését célzó szemétszedési akcióhoz. Idén 120 dm alkalmazott és családjuk segédkeztek a kijelölt területek megtisztításában. Az egész napos kemény munkát egy jó hangulatú bográcsozás zárta. „Örömünkre szolgál, hogy a helyi szervezetek nyitottak önkénteseink fogadására, és akár az ilyen nagyszabású akciók megszervezésére is. Büszkék vagyunk munkatársainkra, akik évről évre egyre nagyobb létszámban vesznek részt a programban.”- nyilatkozta Kanyó Roland a dm marketing és PR menedzsere.

A százhalombattai Hulladékkommandó fennállása óta országos elismertségre tett szert mind természetvédelmi, mind civil körökben. „Az önkéntes munka nem kötelező, hanem személyes akaratból született cselekedett, amely anyagi haszonnal nem jár. Azonban mindenképpen hasznos a társadalom számára, és segít a környezetünk és közösségünk jobbá tételében. A dm munkatársai idén is saját elhatározásukból csatlakoztak az egyesület akciójához, amely lehetőséget kínált a csapatmunkára, a társas kapcsolatok bővítésére, és a szabadidő eltöltésének hasznos módjára.” – mondta a dm-mel közös együttműködésről Tápai Mónika az egyesület elnöke.

A drogéria várja befogadó szervezetek jelentkezését is, akiknek segítségre lenne szükségük. A programról bővebb információ található a www.dm-drogeriemarkt.hu weboldalon, vagy kérhető az [email protected] e-mail címen.

A dm-drogerie markt-ról röviden

A dm-drogerie markt Magyarországon jelentős szereplő a drogéria kiskereskedelem piacán, polcain több mint 13.000 terméket kínál a szépségápolás és az egészségmegőrzés témakörében. Folyamatosan szem előtt tartva vásárlói változó igényeit, széles kínálatot tart fenn bio-élelmiszerekből és natúr kozmetikumokból.

A vállalatot Götz Werner, elismert drogista és Günter Lehmann üzletember alapította Németországban. Az első dm üzlet 1973-ban nyitotta meg kapuit Karlsruhe városában. A kezdeti sikerek után 1976-ban Günter Bauer osztrák üzletember bevonásával Ausztriában, Linz városában is megnyílt az első dm, ezzel nemzetközivé téve a láncolatot. A cég tulajdonosai a 90-es években elérkezettnek látták az időt, hogy további országokat is “meghódítsanak”, melynek kapcsán 1993-ban vette kezdetét a dm történet Magyarországon is. A dm jelenleg 262 üzletével teljes országos lefedettséget biztosít és egyúttal piacvezető cég a drogéria kiskereskedelem piacán.

Az alapítók a mai napig aktív üzletemberként segítik a cég fejlődését, több ezer ember számára lehetővé téve a “Hier bin ich Mensch, hier kauf ich ein” avagy “Itt vagyok önmagam, itt vásárolok” szlogennel történő azonosulást.

A dm elköteleződött a környezetvédelem, az egészséges életmód mellett és nagy figyelmet fordít arra, hogy a munkatársak megteremthessék a munka és a magánélet egészséges egyensúlyát. Ezt segítve lehetőség van részmunkaidőben dolgozni, a gyesen lévő kollégákat visszavárják, későbbiekben is számítanak munkájukra. Többek között ez a nézetük is hozzájárult ahhoz, hogy Magyarországon elsőként a dm nyerte el a Legjobb női munkahely címet, és a Családbarát munkahely pályázaton is elismerő oklevélben részesülhetett.

Kapcsolódó cikkeink