A csokissütemény fizikája

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 09. 24. 09:33

Annak ellenére, hogy a csokoládédarabkákat tartalmazó aprósüteményeket körülbelül 175-200 C-os vagyis a csokoládé olvadáspontjánál jóval magasabb hőmérsékleten sütjük, a csokoládédarabok mégis egyben maradnak. Hogyan lehetséges ez???

Az aprósütemények tésztáját úgy készítjük, hogy a zsiradékot és a cukrot összekeverjük, majd tojást adunk hozzá és a keveréket liszttel besűrítjük. A csokoládét kis darabka formájában adjuk a tésztához. Amikor a sütemény a sütőben sül a csokoládé megolvad, ugyanakkor a liszt és a tojás megkeményedik. A sütemény tésztája ekkor már nem hagyja az olvadt csokoládét szétfolyni. Amikor azután a sütemény kihűl, az olvadt csokoládédarabkák is megkeményednek

Kapcsolódó cikkeink