A COOP a magyar tejtermelők legrégibb partnere

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 07. 08. 11:14

Méltatlan olyan, tisztán magyar tulajdonú üzletláncot támadni, amely évtizedek óta megbízható, stabil partnere a magyar tejtermelőknek és a hazai vásárlóknak egyaránt – olvasható a COOP Gazdasági Csoport sajtóközleményében. A COOP visszataszítónak tartja, hogy a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács tehéntrágyát borított egyik élelmiszerlogisztikai telephelye elé. Az üzletlánc a magyar tej és tejtermékek egyik legnagyobb felvásárlójaként határozottan visszautasít minden olyan híresztelést, amely megkérdőjelezi transzparens, a jogszabályokat maradéktalanul tiszteletben tartó működését.

tej_uj

Méltatlannak és érthetetlennek tartja a COOP, hogy több évtizedes tisztességes működése után igaztalan támadásoknak van kitéve. Magyarország legrégebb óta működő, tisztán hazai tulajdonú üzletlánca – a kereskedelmi kalandorokkal ellentétben – évtizedek óta stabil partnere a hazai tejtermelőknek, és ez a jövőben is így lesz. A COOP régi, megbízható szereplő a hazai élelmiszergazdaságban, esetünkben nem áll fenn a veszély, hogy a körülmények változására reagálva egyik napról a másikra kivonulunk.

A COOP elkötelezettségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 32 ezer dolgozónak ad munkát, és naponta 1,5 millió vásárlót szolgál ki az ország 1650 településén, köztük számos kistelepülésen, falvakban is, ahol más üzletláncok nem működnek. A COOP szinte minden magyar tejtermelővel kapcsolatban áll, regionális szinteken a legkisebb szereplőknek is lehetőséget ad arra, hogy termékeiket a vásárlókhoz eljuttassák. A COOP boltok polcain számos kiváló minőségű magyar tejtermék található meg, a folyó tej kategóriájában pedig közel 80 százalékot tesz ki a magyar tej aránya.

Az üzletlánc ráadásul – egyedüli kereskedelmi szereplőként – meghatározó tulajdonnal bír egy tejfeldolgozó üzemben, a Gici Tej- Tejtermék Kft.-ben is. Ezzel a feldolgozott, nagy hozzáadott értékű, minőségi magyar tejtermékek helyzetének erősítésében is érdekelt, valamint munkahelyeket teremt a magyar tejiparban is. A Gici Tej- Tejtermék Kft.-n keresztül a COOP közvetve eddig is képviselettel bírt a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsban.

A COOP egyúttal határozottan visszautasít minden olyan gyanúsítgatást és sejtetést is, amely gazdálkodásának jogszerűségét, működésének tisztaságát kérdőjelezi meg. Az üzletlánc évtizedek óta a jogszabályoknak és adójogi előírásoknak megfelelően végzi tevékenységét, transzparens működésünk eredményeképp a legnagyobb adófizetők között vagyunk.

Végül pedig a COOP nemtelennek és visszataszítónak tartja a tiltakozás és a hangulatkeltés azon formáját, amelynek keretében trágyát borítanak élelmiszerlogisztikai központok elé. Ez nem csupán civilizálatlanság, hanem egyúttal higiéniai és közegészségügyi szempontból is elfogadhatatlan. Eközben a Terméktanácsnak írt június 27-i keltezésű, a cégcsoport jó hírnevét sértő, a valótlan vádakat visszautasító levelére a COOP mai napig nem kapott választ. A COOP a vélemény kinyilvánításának ezen elfogadhatatlan módja helyett a tárgyalást tartja megfelelőnek a nézetkülönbségek rendezésére. A COOP bár nem tagja a Tej Terméktanácsnak, de az üzletlánc minden alkalommal részt vett az egyeztetéseken, egy alkalmat kivéve, amikor a meghívó 24 órát sem adott a COOP-nak arra, hogy küldöttet delegáljon az ülésre.

A magyar tejtermelők és –feldolgozók, ahogy eddig is, a továbbiakban is korrekt partnerként számíthatnak a COOP-ra.

Kapcsolódó cikkeink