A burgonyatej az új tejipari alternatíva?
Két új márka arra törekszik, hogy a tehéntejet burgonyára cserélje, olyan élelmiszereket hozva létre, amelyek vetekednek a hagyományos sajtokkal és tejtermékekkel.

(Fotó: Pixabay)
A vegán sajt már egy ideje létezik. Jellemzően bevált összetevőkből, például kesudióból, kókuszolajból és kultúrákból készítik, hogy megismételjék a hagyományos tejsajt ízét és állagát, de a vegán sajtipar feltörekvő szereplői kitörnek a megszokott keretből, egyedi fejlesztéseikkel. A The Simple Root vegán márka a közelmúltban dobta piacra új sorozatát az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. Eközben a svéd DUG márka burgonyát használ a tejtermékek újrafeltalálására. Egyedülálló módon a cég azt állítja, hogy a burgonyateje a legjobb alternatíva a piacon, rámutatva, hogy a burgonya szuperfenntartható növény, amelynek kétszer hatékonyabb termesztése mint a zabé, 98%- kal kevesebb vizet igényel, mint a mandula, és karbonlábnyoma mindössze egyharmada a tehéntejének. A DUG vegán teje burgonyát, repceolajat és olyan adalékanyagokat tartalmaz, mint a cikóriarost és a borsófehérje. Újonnan továbbfejlesztett receptúrája alacsonyabb cukortartalmat kínál, maltodextrin-mentes.
Kapcsolódó cikkeink
A brit vásárlók szerint nagyobb figyelmet érdemelne az élelmiszerpazarlás témája
A vásárlók 70%-a úgy véli, hogy a kiskereskedőknek fenntarthatósági (ESG)…
Tovább olvasom >Új édes-csípős RTD koktélokkal szállt be a Captain Morgan a „swicy” trendbe
A leginkább fűszeres rumjáról ismert Captain Morgan új, édes-csípős ízekkel…
Tovább olvasom >Új energiaitalokkal bővíti kínálatát a Starbucks az USA-ban
A világ legnagyobb kávézólánca, a Starbucks új energiaital-termékcsaláddal erősít az…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >