A Bocuse d’Or-verseny témái

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 04. 28. 12:19

Április elején kihirdették a Bocuse d’Or szeptemberi lyoni világdöntőjének versenytémáit. A hústál főszereplője a marhahús, az ebből készül ételt „forradalmi” újításként mindenkinek ugyanolyan tálon kell bemutatnia. A tányértéma ugyancsak egészen egyedülálló, ám nagyon is aktuális módon a „take away” lesz! A csapatoknak 14 dobozt kell készíteniük, benne egy-egy előétellel, főétellel és desszerttel – ezeknek paradicsomalapúnak kell lenniük. Először a verseny történetében átadják majd a „Bocuse d’Or Social Commitment Award” díjat is.

Magyarországot a döntőben szeptember 26–27-én Veres István és Molnár Bence commis fogja képviselni, akik 9. helyen végeztek a tallinni Európai Válogatón. Mint ismeretes, az észtországi selejtező 2020 októberében közönség nélkül, kizárólag szakmai résztvevőkkel került megrendezésre; reméljük a Lyonban kétévente megrendezett Sirha nemzetközi szakkiállításon sorra kerülő világdöntő újra a szokásos formában, azaz szurkoló tömegek előtt zajlik majd. //

Kapcsolódó cikkeink