A Bocuse d’Or-verseny témái
Április elején kihirdették a Bocuse d’Or szeptemberi lyoni világdöntőjének versenytémáit. A hústál főszereplője a marhahús, az ebből készül ételt „forradalmi” újításként mindenkinek ugyanolyan tálon kell bemutatnia. A tányértéma ugyancsak egészen egyedülálló, ám nagyon is aktuális módon a „take away” lesz! A csapatoknak 14 dobozt kell készíteniük, benne egy-egy előétellel, főétellel és desszerttel – ezeknek paradicsomalapúnak kell lenniük. Először a verseny történetében átadják majd a „Bocuse d’Or Social Commitment Award” díjat is.
Magyarországot a döntőben szeptember 26–27-én Veres István és Molnár Bence commis fogja képviselni, akik 9. helyen végeztek a tallinni Európai Válogatón. Mint ismeretes, az észtországi selejtező 2020 októberében közönség nélkül, kizárólag szakmai résztvevőkkel került megrendezésre; reméljük a Lyonban kétévente megrendezett Sirha nemzetközi szakkiállításon sorra kerülő világdöntő újra a szokásos formában, azaz szurkoló tömegek előtt zajlik majd. //
Kapcsolódó cikkeink
Szép Bocuse d’Or-szereplés
A Bocuse d’Or szakácsverseny tavalyi, Norvégiában tartott európai selejtezője után…
Tovább olvasom >Jön a SIRHA BUDAPEST!
2026. március 3-án, pontosan egy év múlva, ismét megnyitja kapuit…
Tovább olvasom >Bocuse d’Or: Tizenharmadik hely és legjobb tál különdíj Magyarországnak
A világ egyik legrangosabb gasztronómiai versenyén, a Bocuse d’Oron Magyarország…
Tovább olvasom >További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >Ma is megbéníthatja az európai turizmust egy vulkán?
Tizenöt évvel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után, amely…
Tovább olvasom >Addikció – A nap képe
Mosd ki a szádat szappannal – büntették sokévtizede a csúnyán…
Tovább olvasom >