A Bocuse d’Or-verseny témái
Április elején kihirdették a Bocuse d’Or szeptemberi lyoni világdöntőjének versenytémáit. A hústál főszereplője a marhahús, az ebből készül ételt „forradalmi” újításként mindenkinek ugyanolyan tálon kell bemutatnia. A tányértéma ugyancsak egészen egyedülálló, ám nagyon is aktuális módon a „take away” lesz! A csapatoknak 14 dobozt kell készíteniük, benne egy-egy előétellel, főétellel és desszerttel – ezeknek paradicsomalapúnak kell lenniük. Először a verseny történetében átadják majd a „Bocuse d’Or Social Commitment Award” díjat is.
Magyarországot a döntőben szeptember 26–27-én Veres István és Molnár Bence commis fogja képviselni, akik 9. helyen végeztek a tallinni Európai Válogatón. Mint ismeretes, az észtországi selejtező 2020 októberében közönség nélkül, kizárólag szakmai résztvevőkkel került megrendezésre; reméljük a Lyonban kétévente megrendezett Sirha nemzetközi szakkiállításon sorra kerülő világdöntő újra a szokásos formában, azaz szurkoló tömegek előtt zajlik majd. //
Kapcsolódó cikkeink
Szép Bocuse d’Or-szereplés
A Bocuse d’Or szakácsverseny tavalyi, Norvégiában tartott európai selejtezője után…
Tovább olvasom >Jön a SIRHA BUDAPEST!
2026. március 3-án, pontosan egy év múlva, ismét megnyitja kapuit…
Tovább olvasom >Bocuse d’Or: Tizenharmadik hely és legjobb tál különdíj Magyarországnak
A világ egyik legrangosabb gasztronómiai versenyén, a Bocuse d’Oron Magyarország…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szallas.hu: a magyar utazóknak az idén nyáron a Balaton, apartman és két éjszaka a sláger
Siófok vezeti a Szallas.hu 2025-ös nyári időszakra szóló belföldi foglalási…
Tovább olvasom >Történelmi siker: aranyérem a Zelna Borászatnak a világ legrangosabb borversenyén
Soha nem látott elismerést szerzett a balatoni vörösbor a nemzetközi…
Tovább olvasom >Norvégia turisztikai adót vezet be: az önkormányzatok enyhíthetik a túlturizmus terheit
A norvég parlament történelmi döntést hozott: 3 százalékos turisztikai adó…
Tovább olvasom >