A balatoni vendéglátósok mérsékelt áremelkedést terveznek az idei szezonban
A Balaton környékén működő vendéglátóhelyek a tavalyi inflációnál jóval alacsonyabb mértékben emelik áraikat az idei szezonban. Halász Anita, egy balatoni étterem munkatársa az RTL Híradójának elmondta, hogy az előszezonban igyekeznek tartani tavalyi áraikat, míg a főszezonra körülbelül 10 százalékos áremelkedésre számíthatnak a vásárlók.
Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke elmondta, hogy az áremelkedésekre számítani kell, de a vendéglátósok igyekeznek a kereslethez igazítani azokat. Céljuk, hogy óvatosan emeljék az árakat, hogy ne lépjék át azt az ingerküszöböt, ami a vendégek számára már szinte szembetűnő vagy elfogadhatatlan lenne.
A Blikk főleg a fagylalt áremelkedését emelte ki, ahol már 50 forinttal többet kell fizetni egy gombóconként, így a gombóc ára 600 forintra nőtt. Ezt az áremelkedést megerősíti a likebalaton.hu körképe is. Példaként említették, hogy a badacsonytomaji strandon egy babgulyásért 2390 forintot, egy harcsapaprikásért túrós csuszával pedig 2990 forintot kérnek, és ezekre jöhet még rá az áremelés a főszezonban.
Kapcsolódó cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: Pokol van a Balaton partján
A Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) közleményben hívta fel a figyelmet…
Tovább olvasom >Mi a drágább? A horvát tengerpart vagy a Balaton?
A magyarok körében Horvátország évek óta az egyik legkedveltebb nyári…
Tovább olvasom >Mutatjuk a Balaton Legjobb Strandja 2024 győztesét
A gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el a Balaton Legjobb…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fidelity: Három téma, ami Q3-ban alakítja a befektetéseket
Eljött a járványt követő normalizálódás, amelyet annyira vártunk? A gazdasági…
Tovább olvasom >Rekord nyereséget értek el a saját márkák az év első felében az Egyesült Államokban
Új csúcsokat értek el a sajátmárkás termékek 2024 első felében…
Tovább olvasom >Akadálymentesíti csomagolásait a Müller az Egyesült Királyságban
Minden márkás termékének csomagolásán NaviLens kódot helyez el a Müller,…
Tovább olvasom >