A balatoni vendéglátósok mérsékelt áremelkedést terveznek az idei szezonban
A Balaton környékén működő vendéglátóhelyek a tavalyi inflációnál jóval alacsonyabb mértékben emelik áraikat az idei szezonban. Halász Anita, egy balatoni étterem munkatársa az RTL Híradójának elmondta, hogy az előszezonban igyekeznek tartani tavalyi áraikat, míg a főszezonra körülbelül 10 százalékos áremelkedésre számíthatnak a vásárlók.
Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke elmondta, hogy az áremelkedésekre számítani kell, de a vendéglátósok igyekeznek a kereslethez igazítani azokat. Céljuk, hogy óvatosan emeljék az árakat, hogy ne lépjék át azt az ingerküszöböt, ami a vendégek számára már szinte szembetűnő vagy elfogadhatatlan lenne.
A Blikk főleg a fagylalt áremelkedését emelte ki, ahol már 50 forinttal többet kell fizetni egy gombóconként, így a gombóc ára 600 forintra nőtt. Ezt az áremelkedést megerősíti a likebalaton.hu körképe is. Példaként említették, hogy a badacsonytomaji strandon egy babgulyásért 2390 forintot, egy harcsapaprikásért túrós csuszával pedig 2990 forintot kérnek, és ezekre jöhet még rá az áremelés a főszezonban.
Kapcsolódó cikkeink
Az MVI ismét a TOP10 legbefolyásosabb szakmai szervezet között
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) 2025-ben ismét bekerült a turizmus…
Tovább olvasom >Újragondolt felszolgálási díjak
A szakmai szervezetek örömmel fogadták az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos…
Tovább olvasom >Gasztronómiai fesztiválok egész évben a Balatonnál
A Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke, Fekete Tamás sajtóközleményében hangsúlyozta, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Év promóciója 2025 verseny, felhívás és nevezés
A Trade magazin ismét versenyt hirdet az FMCG-szektor szereplői között…
Tovább olvasom >Működne Magyarországon a boltok elleni bojkott?
Az elmúlt napokban egyre nagyobb figyelmet kapott az a közösségi…
Tovább olvasom >Nem nyitott üzletet Nyíregyházán a Mere, törölték a nyilvántartásból
Bár korábban bejelentették, hogy a spártai spórolásáról ismert orosz diszkontlánc,…
Tovább olvasom >