600-650 forintos gombócárral indulhat az idei fagyiszezon
A cikk kiemelten foglalkozik a győri Bécsi Kávéház történetével és a mostani kihívásokkal. Az üzem e hónaptól kénytelen volt emelni az ételek és fagylalt árait. A legfőbb okok között szerepeltek a költségnövekedések, beleértve az alapanyagok, például a vaj, tej és csokoládé drágulását. Ezen túlmenően az elszabadult közüzemi díjak, számlák és bérleti díjak is nyomást gyakoroltak a vállalkozásra.
A Bécsi Kávéház vezetősége azt tervezi, hogy a tavalyi árakhoz képest mintegy 10 százalékos áremelést vezet be a kiadások fedezése érdekében. A tulajdonos, Bint Dóra, kiemelte, hogy az egy gombóc fagylalt ára 600–650 forintra emelkedik az idei évben.
Az áremelés mellett az üzletvezetés bízik abban, hogy a hamarosan 40 éves Bécsi Kávéház sikeresen veszi az akadályokat, és továbbra is hűséges vendégekkel szolgálja ki a közösséget. A cikk alapján az étterem felkészült a forgalomcsökkenésre, de optimista a jövő kilátásait illetően.
Kapcsolódó cikkeink
Legalább 16 százalékos drágulást érez a fiatalok fele
Átlagosan 19 százalékos inflációt érzékeltek a fiatalok idén februárban, de…
Tovább olvasom >A Magyar Fagylalt Napján idén több száz cukrászdában várják a családokat
2025. május 8-án ismét megrendezik a Magyar Fagylalt Napját, amikor…
Tovább olvasom >További cikkeink
Terjednek a sötét mintázatok az e-kereskedelemben – és gyakoribb ellenük a hatósági fellépés is
Sürgetés, nyomásgyakorlás, költségek elrejtése vagy „csepegtetése” – egyre gyakrabban alkalmazzák…
Tovább olvasom >Történelmi csúcson a vállalati fúziók – gyorsabb eljárásokkal, mesterséges intelligenciával dolgozik a GVH
2024-ben rekordszámú vállalati összefonódás történt Magyarországon, az érintett cégek összesített…
Tovább olvasom >