600-650 forintos gombócárral indulhat az idei fagyiszezon
A cikk kiemelten foglalkozik a győri Bécsi Kávéház történetével és a mostani kihívásokkal. Az üzem e hónaptól kénytelen volt emelni az ételek és fagylalt árait. A legfőbb okok között szerepeltek a költségnövekedések, beleértve az alapanyagok, például a vaj, tej és csokoládé drágulását. Ezen túlmenően az elszabadult közüzemi díjak, számlák és bérleti díjak is nyomást gyakoroltak a vállalkozásra.
A Bécsi Kávéház vezetősége azt tervezi, hogy a tavalyi árakhoz képest mintegy 10 százalékos áremelést vezet be a kiadások fedezése érdekében. A tulajdonos, Bint Dóra, kiemelte, hogy az egy gombóc fagylalt ára 600–650 forintra emelkedik az idei évben.
Az áremelés mellett az üzletvezetés bízik abban, hogy a hamarosan 40 éves Bécsi Kávéház sikeresen veszi az akadályokat, és továbbra is hűséges vendégekkel szolgálja ki a közösséget. A cikk alapján az étterem felkészült a forgalomcsökkenésre, de optimista a jövő kilátásait illetően.
Kapcsolódó cikkeink
Élelmiszerárak emelkedése: látványos drágulás az év elején
Az év első hónapjában jelentős áremelkedés figyelhető meg a boltokban:…
Tovább olvasom >Halleluja a neve a jubileumi szentév fagylaltjának
Halleluja névre keresztelték a jubileumi szentév hivatalos kézműves fagylaltját, amely…
Tovább olvasom >Egyhengeres fagylaltot vagy kéthengerest? – A nap képe
Nagyobb, magasabb, de leginkább másabb a hengeres fagylalt, mint a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Erős márkák, erős Magyarország: a Nemzetgazdasági Minisztérium aktívan támogatja a hazai vállalkozások márkaépítési törekvéseit
A hazai vállalkozások versenyképességet támogató adórendszer, a tisztességes kereskedelmi gyakorlatok,…
Tovább olvasom >GKI elemzés: A gazdasági kiszolgáltatottságról mi magunk is tehetünk
A kormány 2025-ös „repülőrajtjához” szükség lenne az export felfutására (a…
Tovább olvasom >Top 50 a turizmusban: ők voltak az ágazat fontos szereplői 2024-ben
Gyulay Zsolt, Gerendai Károly, Kreinbacher József, Orbán Ráhel, Scheer Sándor,…
Tovább olvasom >