600-650 forintos gombócárral indulhat az idei fagyiszezon
A cikk kiemelten foglalkozik a győri Bécsi Kávéház történetével és a mostani kihívásokkal. Az üzem e hónaptól kénytelen volt emelni az ételek és fagylalt árait. A legfőbb okok között szerepeltek a költségnövekedések, beleértve az alapanyagok, például a vaj, tej és csokoládé drágulását. Ezen túlmenően az elszabadult közüzemi díjak, számlák és bérleti díjak is nyomást gyakoroltak a vállalkozásra.
A Bécsi Kávéház vezetősége azt tervezi, hogy a tavalyi árakhoz képest mintegy 10 százalékos áremelést vezet be a kiadások fedezése érdekében. A tulajdonos, Bint Dóra, kiemelte, hogy az egy gombóc fagylalt ára 600–650 forintra emelkedik az idei évben.
Az áremelés mellett az üzletvezetés bízik abban, hogy a hamarosan 40 éves Bécsi Kávéház sikeresen veszi az akadályokat, és továbbra is hűséges vendégekkel szolgálja ki a közösséget. A cikk alapján az étterem felkészült a forgalomcsökkenésre, de optimista a jövő kilátásait illetően.
Kapcsolódó cikkeink
Gombócok ideje
A hazai szakma láthatóan követi a fagylaltvilágtrendeket és nyitott az…
Tovább olvasom >Fagyiban mérve is nagy a különbség: a németek panaszkodnak, a magyaroknak meg alig jut
A németek közel kétharmada szerint túl drága lett a fagylalt…
Tovább olvasom >Esős idő ellenére sokan voltak a Magyar Fagylalt Napján
Május 8-án országszerte kígyózó sorok és boldog vendégek jelezték, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
MBH-elemzés: A vártnál jobb GDP adatokat közölt a KSH
2025 második negyedévében a KSH által közzétett GDP adatok az…
Tovább olvasom >Forró augusztusban bíznak a sörgyártók
A tavalyi közel három százalékos növekedést követően az idei első…
Tovább olvasom >Gulyás Gergely: kiterjeszti a kormány a kistelepülési élelmiszerüzletek támogatási programját
Kiterjeszti a kormány az 5000 fő alatti településeken indult élelmiszerüzlet-támogatási…
Tovább olvasom >