6-8 Presszó
Egy működő nagykonyha kapacitáskihasználásának új lehetősége, plusz egy minőségi konyha működtetése közben állandósult igényszint – és már meg is van minden ahhoz, hogy egy profi az egyetemi büfé és a belvárosi bisztró közé pozicionált, vélhetően sikeres vendéglátóhelyet nyisson.
A többek között a fővárosi XO Bisztrót is tulajdonló vállalkozói csoport láthatóan felmérte az ELTE diákjainak szokásait és időbeosztását. Röviddel a nyitás után már látszik, hogy joggal építettek a szájreklámra, mert bár az alagsori helyiségről a külvilág még szinte semmit nem tudhat (utcai portál nincs!), mégis érkeznek vendégek az utcáról is. A tulajdonosok megpályázták az egyetem egyik fizikailag és anyagilag mind jobban lepusztuló büféjét, nyertek, és most várják a vendégeket naponta 8–18 óra között. Soraink megjelenésekor már vége a vizsgaidőszaknak, azaz feltehetően beindult a reggeliztetés is, napközben pedig a nagykonyháról idehozott menü mellett friss alapanyagokból pizzákat (36 cm – 850 Ft), hot dogot, goffrit, palacsintát kínálnak, sőt, a Spanyolországból hazatért „séf” gyrosszal is megpróbálkozik – a gép méretéből ítélve meglehetősen bátran. Korrekt bisztróhangulat, viszonylag olcsó sör (csapolt Soproni 350 Ft) – de a törvények, illetve az épületzárás miatt csak 16–18 óra között. n
Budapest VIII., Múzeum krt. 6–8., alagsor
Konyhafőnök: Lajti Áron • Tervező: Regős Péter
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Eladták a Hot Ones-t gyártó First We Feast stúdiót – Soros György cége is az új tulajdonosok között
A Buzzfeed 82,5 millió dollárért (több mint 32 milliárd forintért)…
Tovább olvasom >Az ételárus nehéz kenyere – A nap videója
A film információi szerint 10 dollárcent egy adag ebből az…
Tovább olvasom >