3500-szor költségesebb palackozott vizet inni, mint csapvizet
A szűrt csapvíz számos egészségügyi és környezeti előnnyel jár a palackozott vízhez képest – legalábbis ezt állapította meg egy spanyol kutatás.
A barcelonai Institute for Global Health (ISGlobal, Globális Egészségért Intézet) szerint miközben a teljes átállás a csapvízre csökkentheti az élettartamot, a kutatás eredményeiből ítélve mégis ez a jobb opció, különösen szűrt csapvíz esetén, legalábbis a környezeti hatásokat tekintve.
A kutatás célja az volt, hogy objektív adatokat szolgáltasson a palackozott víz- a sima csapvíz- és a szűrt csapvíz-fogyasztást elemezve.
Az eredményekből kiderül, hogy ha Barcelona teljes lakossága áttérne a palackozott vízre, az 83,9 millió dollárba kerülne évente a nyersanyag-kinyerés miatt. Ez 1400-szor nagyobb hatást gyakorolna az ökoszisztémára és 3500-szor többe kerülne, mint ha az egész népesség átállna a csapvízfogyasztásra.
FIF
Kapcsolódó cikkeink
A palackozott víz műanyagtartalma sokszorosan magasabb, mint korábban hittük
A palackozott víz, amelyet sokan egészséges alternatívájaként választanak, új vizsgálat…
Tovább olvasom >Korszellem a palackban
A palackozott vizek csomagolásával és szállításával járó környezetszennyezés mértékét is…
Tovább olvasom >A WWF-fel együttműködve csökkenti a Lidl környezeti hatását
A diszkontláncok közül elsőként a Lidl kezdett együttműködésbe a WWF-fel…
Tovább olvasom >További cikkeink
NGM: családok életét jelentős mértékben befolyásolják élelmiszer és az egészségügyi ráfordítások és az üzemanyagárak
A felmérések szerint a lakosság legjelentősebb kiadásait az élelmiszer és…
Tovább olvasom >A SZÉP-kártya negyedéves eredményei igazolják a vállalkozók javaslatát
A Nemzetgazdasági Minisztérium április 22-én kiadott közleménye szerint 2024 első negyedévét tekintve…
Tovább olvasom >Jól halad a Tesco a fenntarthatósági projekttel
A Tesco elkötelezett a fenntartható működés iránt, és ambiciózus célokat…
Tovább olvasom >