3500-szor költségesebb palackozott vizet inni, mint csapvizet
A szűrt csapvíz számos egészségügyi és környezeti előnnyel jár a palackozott vízhez képest – legalábbis ezt állapította meg egy spanyol kutatás.

A szűrt vízzel sokkal jobban védjük a környezetet, mint a palackozottal
A barcelonai Institute for Global Health (ISGlobal, Globális Egészségért Intézet) szerint miközben a teljes átállás a csapvízre csökkentheti az élettartamot, a kutatás eredményeiből ítélve mégis ez a jobb opció, különösen szűrt csapvíz esetén, legalábbis a környezeti hatásokat tekintve.
A kutatás célja az volt, hogy objektív adatokat szolgáltasson a palackozott víz- a sima csapvíz- és a szűrt csapvíz-fogyasztást elemezve.
Az eredményekből kiderül, hogy ha Barcelona teljes lakossága áttérne a palackozott vízre, az 83,9 millió dollárba kerülne évente a nyersanyag-kinyerés miatt. Ez 1400-szor nagyobb hatást gyakorolna az ökoszisztémára és 3500-szor többe kerülne, mint ha az egész népesség átállna a csapvízfogyasztásra.
FIF
Kapcsolódó cikkeink
Szakértő: biztonságosan fogyasztható a csapvíz Magyarországon
Magyarország túlnyomó részén biztonságos, egészséges és korlátozás nélkül fogyasztható a…
Tovább olvasom >A palackozott víz műanyagtartalma sokszorosan magasabb, mint korábban hittük
A palackozott víz, amelyet sokan egészséges alternatívájaként választanak, új vizsgálat…
Tovább olvasom >Korszellem a palackban
A palackozott vizek csomagolásával és szállításával járó környezetszennyezés mértékét is…
Tovább olvasom >További cikkeink
Spanyolországban vezeti be első AI-alapú megoldását a Carrefour
A francia Carrefour Spanyolországot választotta első mesterségesintelligencia-alapú megoldásának bevezetésére. Az AI.Carrefour…
Tovább olvasom >Kétszeres POP világbajnok a magyar Gösser Spritz display
Idén két világbajnoki címre is büszke lehet a hazai POP-szakma.…
Tovább olvasom >Legendás olasz panettone-gyártót vett az ír Valeo Foods
Újabb olasz cég felvásárlását jelentette be az ír székhelyű Valeo…
Tovább olvasom >