3,5 millió csoki tojás fogyott a Tescoban

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 07. 00:01

10 millió valódi és 3,5 millió csoki tojás fogyott a Tescoban a húsvéti ünnepek előtt.
A húsáruk közül a legnépszerűbbek a magyar termékek voltak, 32 teherautónyi füstölt lapocka került a családok asztalára.

Idén a húsvéti forgalom az ünnep előtt három nappal élénkült meg igazán a Tesco áruházakban. Az elmúlt napokban megtöbbszöröződött a húsvéti „slágertermékek” fogyása. A népszerű húsvéti termékek nagy része magyar termelőtől származott, ezek közül a füstölt sonkából több száz tonna, míg tojásból háromszor annyi fogyott, mint egy átlagos héten.
Március elején már polcokra kerültek a húsvéti termékek, így a vásárlók gazdag árukínálatból válogathatták össze, hogy mi kerüljön az ünnepi asztalra. A legkeresettebbek közé tartozott a magyar füstölt, kötözött lapockasonka, mely az 589 Ft-os kilogrammonkénti árával a legolcsóbbnak számított a hazai piacon. Az idén, a húsvéti hónapban több, mint 2 000 tonnát értékesített a Tesco ebből a termékből, ez kb. 80 teherautónyi mennyiség.
A sonka mellett a magyar parasztkolbász is nagyon népszerű volt, melynek forgalma közvetlenül húsvét előtt az átlagosan eladott mennyiséghez képest háromszorosára emelkedett. A bárányhúson kívül a sertés és marhahús iránti kereslet is megnőtt, ezekből közel 600 tonna került eladásra.
A húsféléken kívül az elmaradhatatlan húsvéti tojás is óriási mennyiségben fogyott az elmúlt napokban: a valódi tojásból közel 15 millió, míg a különféle csoki tojásokból 3,5 millió darabot adtak el. A 15 millió tojást, ha egymás mellé raknánk, akkor egy kb. 1050 kilométeres utat fednének le, ami azt jelenti, hogy az országhatár felét kirakhatjuk a Tescóban eladott tojásokkal. A csoki nyuszik szintén nagy slágert arattak a vásárlók körében, amik önállóan és csoki tojásokkal együtt húsvéti csomagokban is megjelentek a polcokon. A hagyományos húsvéti édességek mellett a Tesco különböző diabetikus csoki figurákat illetve csoki tojásokat is kínált.
Kapcsolódó cikkeink