250 kilogramm Kőröstej-sajt fogyott a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari kiállításán

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 03. 06. 11:37

5 nap alatt mintegy 250 kilogramm sajtot fogyasztottak el a látogatók Dubajban a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari rendezvényén, a Gulfood kiállításon a Kőröstej csoport standjánál. Február 26. és március 2. között több ezren láthatták a világújdonságnak számító Hajdú gyros sajtot, amit a gyroshoz hasonlóan, nyárson sütnek, 7 kilogrammos tömbökben.

Korostej

Magyarországot önálló standdal egyedüliként a Kőröstej csoport képviselte Dubajban a Gulfood Show-n, amely a világ vezető, évenként megrendezett gasztronómiai szakkiállítása, 120 ország résztvevőivel. A Kőröstej, amely Magyarország legnagyobb sajtgyártója és egyik legjelentősebb élelmiszer-exportőre, világújdonságot mutatott be a dubaji World Trade Centerben február 26. és március 2. között.

„Az új Hajdú gyros sajthoz hasonló termékkel eddig egyetlen sajtgyártó sem jelentkezett a piacon. Ez az innovatív termék a gyros húsok helyettesítője, ami ráadásul a grillen is ugyanúgy viselkedik, mint a húsok. Semmilyen különleges előkészítést vagy kezelést nem igényel. Alapanyaga az ausztriai sajtolimpián aranyérmet nyert, ma már idehaza is népszerű Hajdú grill sajt. A fejlesztés során ennek receptjét és gyártási technológiáját úgy alakítottuk ki, hogy akár 7 kilogrammos tömbökben is lehessen sütni, függőleges nyárson. Ez a Halloumi típusú sajt hő hatására nem olvad, viszont szépen pirul, íze kellemesen sós” – jellemezte a sajtot Dr. Riad Naboulsi, a Kőröstej csoport tulajdonosa.

A kiállításon a Távol-Kelettől Afrikáig, Amerikától az arab országokig hatalmas érdeklődés mutatkozott a Hajdú sajtok iránt. Sokan felfigyeltek az ugyancsak prémium minőséget képviselő, újdonságnak számító Hajdú üveges krémsajtokra is. 5 nap alatt mintegy ezren kóstolták meg a Kőröstej sajtmintáit. A 80-féle áruból összesen 250 kilogramm fogyott el.

Kapcsolódó cikkeink