2024 a magyar turizmus rekordéve lehet

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 05. 09. 12:10

Az év első három hónapjában a magyarországi szálláshelyek 7,1 millió vendégéjszakát regisztráltak, ami 14 százalékkal több a tavalyi azonos időszakhoz képest.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) jelentése szerint Budapest mellett az ország valamennyi turisztikai térségében nőtt a forgalom, különösen a Sopron-Fertő térség kiemelkedő, 32 százalékos bővülésével. A vendégek száma is emelkedett: 2,9 millióan látogattak el az országba, ami 18 százalékos növekedés 2023 első három hónapjához képest. A belföldi turisták 3,3 millió éjszakát töltöttek el, ami a vendégéjszakák 72 százalékát teszi ki, míg a külföldi látogatók száma közel negyedével emelkedett.

Az első negyedév legnépszerűbb célpontjai között a Balaton vezet 877 ezer vendégéjszakával, majd a Mátra-Bükk és Budapest környéke következik. A vidéki Magyarország szálláshelyein is növekedett a forgalom, itt a hotelek részesedése 63 százalékos volt. A vendéglátóhelyeken költött összegek is nőttek, összesen 404 milliárd forint bevételt generálva, ami 13 százalékos emelkedést jelent a tavalyi évhez képest.

Kapcsolódó cikkeink