13 millió eurót ruház be a DS Smith ausztriai gyáraiba

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 04. 10. 08:28

A DS Smith csomagolóipari vállalat 13 millió eurót invesztál az ausztriai Margarethen am Moosban és Kalsdorf bei Grazban található gyártólétesítményeibe. A beruházással a DS Smith gyártókapacitása az országban 20%-kal nő.

A kezdeményezés a vállalat kelet-európai növekedési stratégiájának része, amelynek célja vezető szerephez jutni a fenntartható csomagolási megoldások terén a régióban.

A beruházást a vállalat mindkét telephelyen új gépparkra fordítja a minőség és a termelékenység javítása, valamint az innovációs képességek növelése céljából.

A DS Smith a margaretheni gyártóüzemben új raklapozó robotokat és szállító kocsikat telepített, míg a kalsdorfi üzemben egy új mapparagasztó gép (Masterfold) és egy nagy teljesítményű stancoló (Masterline) áll rendelkezésre. A szállítórendszer korszerűsítése és a raktárak bővítése mindkét telephelyen a végéhez közeledik.

A DS Smith a beruházás jelentős részét az erőforrás-gazdálkodás és az újrahasznosítás fejlesztésére fordította. Ezenkívül mindkét üzemben nagyméretű fotovoltaikus rendszerek telepítése is tervben van.

A cikk a Trade magazin 2024/4. lapszámában olvasható.

Kapcsolódó cikkeink