Pályázókat vár a Magyar Bocuse d’Or Akadémia a verseny 2021-es magyarországi döntőjére

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2021. 08. 05. 11:37

A 2021-es Magyar Döntőn megmérettetésre vágyó szakácsok pályázatát 2021. szeptember 5-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia. Keresik azt az elhivatott és tehetséges szakácsot, aki a következő Bocuse d’Or Europe versenyen képviselheti Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d’Or Lyon 2023-as világdöntőjére.

Széll Tamás 2016-os győzelmekor

A beérkezett pályamunkákból az Akadémia elismert séfjei, Hamvas Zoltán elnökletével választják ki a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket az idei Magyar Döntőn.

A pályázás feltételei:

  • A pályázó 2023. január 23-ig betölti a 23. életévét
  • A pályázó magyar állampolgár
  • A pályázó elhivatott a szakma iránt, kitartó, nyitott a fejlődésre és csapatmunkában ugyan úgy képes sikereket elérni, mint önálló munkájában<
  • A pályázó rendelkezik Commis-val (konyhai segítő, aki 2001. január 31. után született)
  •  A pályázat 2 témája és a kötelező elemek:
    • Téma 1.(12 főre):
      2 db BALATONI SUDÁR ponty – kb. 2 kg +/- 20%/db

    és

    • Téma 2.(12 főre):

    Mangalica: a teljes állat bármely része felhasználható, de kötelező fő elemként azonosítható kell legyen a TARJA és a NYELV

     A pályázat benyújtásával kapcsolatos információk:

    • a benyújtás határideje: 2021. szeptember 5., 24:00 óra
    • a benyújtás módja: emailben, a [email protected] címre,
    • a jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.A Bocuse d’Or verseny állomásai:
    • A Magyar Döntő résztvevőinek kihirdetése: 2021. szeptember 10. (maximum 5 fő)
    • Bocuse d’Or Magyar Döntő: 2021. október 21. Budapest, Hungexpo
    • Bocuse d’Or Europe Döntő: 2022. március 21-23. Budapest, Sirha, Hungexpo

Kapcsolódó cikkeink