100%-ban növényi alapú, 100%-os élvezet

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 03. 01. 12:23

A Violife egy olyan 100%-ban növényi alapú sajt alternatívát megtestesítő márka, mely mögött a világ legnagyobb növényi alapú élelmiszergyártó vállalata, az Upfield áll. Az Upfield 150 éves tapasztalattal büszkélkedhet, jelenleg 90 országban van jelen, melyből 44 országban piacvezetőként szerepel. A tavalyi évben az Upfield professzionális üzletága nevet váltott: Upfield Professional helyett Violife Professional lett – ezzel is mutatva a márka iránti elkötelezettséget. Egyik fő céljaként a fenntartható, növényi táplálkozás népszerűsítését tűzte ki a vendéglátó és közétkeztetési szektorban, hogy ezáltal az emberek egy egészségesebb és boldogabb élet lehetőségéhez juthassanak.

A Violife termékek Görögországban készülnek, egy kizárólag növényi alapanyagokat felhasználó gyárban, így a vállalat teljes biztonsággal tudja garantálni az allergénmentességet.  A márka portfóliójában megtalálhatóak tömb, szeletelt, reszelt és krémsajt kiszerelésű termékek egyaránt melyeket a retail kiszerelések mellett a gasztro üzletég szereplői számára nagyobb méretekben is elérhetőek. Ízek tekintetében jelenleg Original, Pizzára való, Gouda, Mozzarella, Cheddar és a Görög fehér jellegű növényi sajtokat vásárolhatnak a fogyasztók.

“Azért alakult ki nagyon jó véleményem a termékekről mert több formában kipróbáltam és tökéletes helyettesítője volt azoknak az alapanyagoknak, amely termékcsoportról szól. Jól szeletelhetőek és darabolhatóak vagy éppen megegyezően olvadó képes , így ténylegesen széles a felhasználhatósága. Emellett jól beilleszthető az érzékenységeket elkerülő pl: gluténmentes ételek alapanyagai közé.” (Ács Lajos séf, Forgó étterem Dunabogdány)

De mik azok az előnyök, amik olyan vonzóvá teszik a Violife termékeket? Nem tartalmaznak tejtermékeket, tartósítószert, kazeint, laktózt, glutént, dióféléket és szóját, ezen felül Halal, illetve Kosher specifikációval is rendelkeznek. A Violife termékek alapját a kókuszolaj adja, mely a legtöbb diétába könnyedén beilleszthető, így bárki számára biztonsággal fogyaszthatóak. A márka sikere a professzionális konyhákba is elért, hiszen a termékek könnyű és sokoldalú felhasználhatósága a séfek dolgát is megkönnyíti a mentes ételek elkészítése során. Jelenlegi felhasználók között megtalálhatóak éttermek, ételgyártó cégek, pékségek, illetve a közétkeztetési szektor is. A Violife sajt alternatívák egyaránt használhatóak hideg és meleg étel készítése során, könnyedén reszelhetőek és nagyszerűen olvadnak. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően remek sajt alternatívát tudnak nyújtani szendvicsek, saláták, rakott ételek, pizzák, hamburgerek vagy akár krémes szószok elkészítésénél is.

A termékek magukért beszélnek: növényi alapú, de állati finom – a Violife készítményei új szintre emelik a növényi alapú étkezést!

“A Violifeok olyan alternativák,melynek használatával csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat.” (Csizmazia László séf, Menza Étterem)

 

Kapcsolódó cikkeink