100%-ban felelős forrásból származó kakaóra vált a Mars Wrigley Európában
Fontos mérföldkőhöz érkezett a Mars Wrigley a felelős forrásból származó kakaó beszerzésében. A világ egyik legnagyobb édességgyártója bejelentette, hogy 2023-tól az Európában található gyárai számára vásárolt kakaó 100%-a ellenőrzött, felelős forrásból származik majd. A bejelentés olyan, hazánkban is népszerű csokoládétermékek előállítását érinti majd, mint a Snickers®, az M&Ms®, a Mars®, a Maltesers® és a Milky Way®.
A 100%-ban felelős forrásból származó kakaóra való áttérés a Mars Wrigley Kakaó a Generációkért stratégiájának (Cocoa for Generations) kulcsfontosságú része. A 2018-ban bejelentett stratégia célja, hogy valódi, tartós, pozitív változást érjen el az ellátási láncban a jövő generációi számára. Azokra a kritikus kérdésekre összpontosít, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a kakaótermelő családok boldogulni tudjanak, és olyan intézkedéseket tartalmaz, amelyek a gyermekek védelmére, az erdők megőrzésére és a gazdák jövedelmének javítására irányulnak.- Az, hogy az európai gyárainkban 100%-ban felelős forrásból származó kakaót használunk majd, hatalmas mérföldkő a teljes üzletágunk számára is. A kakaó a globális márkáink egyik kulcsfontosságú alapanyaga, emellett pedig az ellátási láncunkhoz tartozó mintegy 350.000 kakaótermesztő megélhetésében is fontos szerepet játszik. A világ egyik legnagyobb kakaófelvásárlójaként felelősséggel tartozunk azért, hogy segítsük a pozitív, hosszú távú, rendszerszintű változásokat és az ellátási láncunkhoz tartozó termesztőket és közösségeket. – mondta Benjamin Guilbert, a Mars Wrigley Europáért, FÁK országokért & Törökországért felelős beszerzési alelnöke. – Tudjuk, hogy még sok tennivalónk van, de eltökéltek vagyunk, hogy partnereinkkel együttműködve folytassuk a munkát egy modern, inkluzív és fenntartható kakaóellátási lánc megteremtése érdekében. Egy olyan ellátási láncért dolgozunk, amelyben védik a környezetet, tiszteletben tartják az emberi jogokat, és mindenkinek lehetősége van a boldogulásra. – tette hozzá Inge Jacobs, a Mars Wrigley Global emberi jogi és társadalmi hatásért felelős igazgatója.
Így éri el a vállalat a célkitűzéseket
A Mars Wrigley legfrissebb, szeptember 18-án közzétett Cocoa for Generations című jelentése szerint a vállalat jó ütemben halad afelé, hogy 2025-re elérje globális célját, és a kakaó alapanyagának 100%-át a felelős beszerzést támogató programján keresztül szerezze be, emellett pedig minden, a Mars által felhasznált kakaótermés az első beszerzési helyig nyomon követhető legyen. 2021 végén a vállalat által globálisan felhasznált kakaó 61%-a származott felelős forrásból, és a globális kínálat 44%-ához használt kakaót tudták nyomon követni az első beszerzési ponttól.
A bejelentésre egy egyedülálló, interaktív kiállítás megnyitóján került sor Párizsban, amely a kakaót mutatja be a bab termesztésétől egészen a vállalat legújabb innovációiig, valamint felhívja a figyelmet a Mars Kakaó a Generációkért stratégiájának vállalásaira és kezdeményezéseire.
Kapcsolódó cikkeink
Nem a piac vezérli elsősorban a zöld vállalati döntéseket itthon
A hazai vállalatok fenntarthatósági stratégiáit és beruházásait legerősebben nem piaci…
Tovább olvasom >Európa éléskamrája sivataggá válhat
Spanyolország mára Európa vezető zöldség- és gyümölcstermelője lett, de agrársikereit…
Tovább olvasom >K&H fenntarthatósági index: több a jó szándék, de a tettek még váratnak magukra
A 300 millió forintnál nagyobb árbevételű hazai vállalatok körében végzett…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI elemzés: Miért élnek szűkösebben a magyar háztartások, mint bárki más az EU-ban?
Képzeljük el, hogy minden uniós ország lakói egy nagy áruházban…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelői árak 2025. májusban az előző hónaphoz képest 0,7 százalékkal mérséklődtek, az egy évvel korábbihoz képest átlagosan 6,9 százalékkal növekedtek
2025 májusában az ipari termelői árak átlagosan 6,9 százalékkal meghaladták…
Tovább olvasom >A fogyasztás húzza a gazdaságot
Az Egyensúly Intézet friss előrejelzése szerint a magyar gazdaság idei…
Tovább olvasom >