Mosa Meat to enter the European market with cultured beef fat
Dutch company Mosa Meat has submitted an application to the European Commission (EC) and the European Food Safety Authority (EFSA) for the marketing of beef fat cultivated in bioreactors.

The innovation aims to improve the taste experience by plant-based meat substitutes
This article is available for reading in Trade magazin 2025/4.
The innovation, which doesn’t have any animal-based ingredients, seeks to improve the taste experience of plant-based meat substitutes such as burgers, meatballs or Bolognese dishes. Mosa Meat claims it has developed an ingredient that offers the rich culinary experience of traditional beef. //
Related news
Nestlé cuts jobs at Czech factory amid falling demand for plant-based meat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Slowdown on the plant-based meat alternative market – British retailer Tesco rows back
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Refugees in HoReCa
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Egg market 2025: rising prices, declining production and new export opportunities
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Artificial meat: revolutionary innovation or uncertain future?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Mars named to TIME magazine’s list of the world’s best companies for 2025
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >