Palacsintafesztivál: lesz-e újabb rekord Derekegyházon?
Szerdától ismét palacsintafesztivált rendeznek Derekegyházon, a Csongrád megyei községben a folyamatosan sülő édesség mellett változatos szórakoztató programok várják az érdeklődőket – tájékoztatta Bánvölgyi Petra szervező az MTI-t.
A művelődési ház és könyvtár munkatársa emlékeztetett arra, hogy a fesztivál több mint egy évtizedes múltra tekint vissza a Szentestől 13 kilométerre található faluban. Ez idáig szinte minden évben új rekordok születtek, volt, amikor a legtöbben sütötték egy helyen a palacsintát, máskor a derekegyháziak büszkélkedhettek az ország leghosszabb, legkülönlegesebb, legnagyobb palacsintájával. 2013-ban 24 órán keresztül sült a palacsinta és több mint 24 ezer készült el egy nap leforgása alatt.
Idén rekordkísérletet nem terveznek, e nélkül is népszerű a fesztivál, de különlegességekben nem lesz hiány – ígérte a szervező. Az ingyenes rendezvényen a hagyományos palacsinták mellett különleges töltelékek, forma- és hagyománybontó palacsinták, palacsintaevő-verseny és palacsintatánc-flashmob is várja az érdeklődőket. A nyitónapon pedig az is kiderül, automatizálható-e a fáradtságos palacsintasütés.
A látogatók természetesen megkóstolhatják a derekegyházi palacsintát, de ha szívesen sütnék a finomságot, azt is megtehetik. A fesztivál hétköznapjain a “házigazda” szerepet minden nap más környékbeli település vállalja, akik a palacsintasütés mellett produkcióval mutatkoznak be esténként, amelyet élőzenés koncertek követnek.
A fesztivál hétvégéje egyben a vb-döntőé is, így a rendezvényen hangsúlyos szerepet kap a futball, a községben felállított szalmabálaszobrok is népszerű labdarúgókat formáznak. (MTI)
Related news
Street gastro festival, dinner nights and festival food ordering at SopronFest
As part of the SopronFest Gourmet programs, happiness will be…
Read more >The Michelin-recommended Szarvas bistro is introducing three new menu items
The Michelin Guide Bib Gourmand-recommended Újváros Bistro in Szarvas has…
Read more >Balaton gastronomy is being raised to a new level: the Balaton Culinary Workshop can provide a solution to seasonality and labor shortages
The region’s restaurants, wineries and vocational training institutions have jointly…
Read more >Related news
Profitability of trade is decreasing – the government is opening up substantial resources
On May 28, Laurel Számítástechnikai Kft. held its 12th Retail…
Read more >The MVM Dome was filled with 5,500 beauty fans
The 4th Rossmann x Krémmánia Beauty Expo, held at the…
Read more >The III. REL Organizers’ Day ended successfully
Hungary is at the forefront of supporting short supply chains…
Read more >