Palacsintafesztivál: lesz-e újabb rekord Derekegyházon?
Szerdától ismét palacsintafesztivált rendeznek Derekegyházon, a Csongrád megyei községben a folyamatosan sülő édesség mellett változatos szórakoztató programok várják az érdeklődőket – tájékoztatta Bánvölgyi Petra szervező az MTI-t.
A művelődési ház és könyvtár munkatársa emlékeztetett arra, hogy a fesztivál több mint egy évtizedes múltra tekint vissza a Szentestől 13 kilométerre található faluban. Ez idáig szinte minden évben új rekordok születtek, volt, amikor a legtöbben sütötték egy helyen a palacsintát, máskor a derekegyháziak büszkélkedhettek az ország leghosszabb, legkülönlegesebb, legnagyobb palacsintájával. 2013-ban 24 órán keresztül sült a palacsinta és több mint 24 ezer készült el egy nap leforgása alatt.
Idén rekordkísérletet nem terveznek, e nélkül is népszerű a fesztivál, de különlegességekben nem lesz hiány – ígérte a szervező. Az ingyenes rendezvényen a hagyományos palacsinták mellett különleges töltelékek, forma- és hagyománybontó palacsinták, palacsintaevő-verseny és palacsintatánc-flashmob is várja az érdeklődőket. A nyitónapon pedig az is kiderül, automatizálható-e a fáradtságos palacsintasütés.
A látogatók természetesen megkóstolhatják a derekegyházi palacsintát, de ha szívesen sütnék a finomságot, azt is megtehetik. A fesztivál hétköznapjain a “házigazda” szerepet minden nap más környékbeli település vállalja, akik a palacsintasütés mellett produkcióval mutatkoznak be esténként, amelyet élőzenés koncertek követnek.
A fesztivál hétvégéje egyben a vb-döntőé is, így a rendezvényen hangsúlyos szerepet kap a futball, a községben felállított szalmabálaszobrok is népszerű labdarúgókat formáznak. (MTI)
Related news
Top 10 airlines where in-flight dining is a gastronomic experience – Here is the ranking by Food & Wine
For years, “airplane food” was synonymous with mediocrity. But the…
Read more >Our first cooking channel
TV Paprika, the first Hungarian television channel dedicated to cooking…
Read more >Captivated by the kitchen atmosphere
Mihály Rácz, owner of the family-run Kakukk Restaurant in Nyírbátor…
Read more >Related news
Gin festivals are getting bigger and bigger
Gin is not only one of the most popular drinks…
Read more >Organic foods in public catering at the 4th Hungarian Gastronomy Day
The 4th Hungarian Gastronomy Day will be held on April…
Read more >IFFA 2025: The leading world trade fair for the meat and protein industry
The IFFA trade fair in Frankfurt is the largest professional…
Read more >