Még tart a szüret a METRO-ban!
Az ünnepi asztalról nem hiányozhatnak a kiváló borok és pezsgők. A METRO októberben megjelent borkatalógusában mutatta be új borválasztékát, amelyet a vendéglátóipar kínálati igényeit szem előtt tartva alakított ki. Novemberben pedig egy igazi nagy durranással, több mint száz pezsgőt és prémium italokat felvonultató katalógussal állt elő az áruházlánc. A kínálat frissítésének apropóján beszélgettünk Spáda Márió Alexander bor-pezsgő beszerzővel.
– A METRO-borkatalógus megjelenését mindig izgatott várakozás övezi – miért?

Spáda Márió
borbeszerzési szakértő
METRO
– A borkatalógus megjelenése egybeesik a szürettel. A katalógusban debütál az új kínálatunk, itt ismerhetik meg a vendéglátósok és a borbarátok azokat a borokat, amelyeket az elkövetkező hónapokban kínálni fogunk. A partnereink ilyenkor különösen jó áron tölthetik fel a borkészleteiket, hiszen akár félezer bor-pezsgő terméket is kedvezménnyel kínálunk. Ugyan a borvásár az októberrel véget ér, de a katalógus irányadó a későbbi vásárlásoknál.
– Milyen volt az idei szüret?
– Az időjárás nagyon eltérő volt az ország különböző borvidékein, de néhány közös jellemzőt mégis ki lehet emelni: a hűvös, csapadékos tavasz miatt később fejlődött a termés, és sok helyen a vártnál kevesebb szőlő termett. A nyári hőhullámok és a kora őszi szokatlan meleg miatt viszont magas lett a cukortartalma a szemeknek, és általánosságban a savak is visszafogottak lesznek az újborokban. Arra lehet számítani, hogy a borok ára emelkedni fog az alacsonyabb terméshozam és a magas szőlőfelvásárlási árak miatt, ezért érdemes lecsapni a jó ajánlatokra.
– Mondanál ilyen jó ajánlatot?
– A professzionális partnereknek egy speciális válogatással készültünk. Ezek olyan borok és pezsgők, melyek a vendéglátós partnerek és a kiskereskedők döntő többségénél egyaránt jelen vannak, és jól fogynak. Nagyon nagy bag in box-, illetve borzsák kínálattal rendelkezünk, ami a HoReCa-szektornak különösen kedvező ár-érték aránnyal bír, ráadásul üveghulladék sem képződik utána. Nálunk nem kell kompromisszumot kötni az ilyen kiszerelésű borok fajtáját vagy a pincészetet illetőleg sem, mert van miből válogatni. A pezsgőválasztékot illetőleg pedig szerintem verhetetlenek vagyunk: szerencsére a magyar pezsgőgyártás egyre rangosabb lesz, a csúcspezsgők rendre nyerik a nemzetközi elismeréseket is.
– Milyen tételeket ajánlasz – például az ünnepi asztalra?
– Ha a bombajó ár-érték arányt nézzük, akkor a Teleki, Haraszti, Koch, Szeleshát pincészetek tételei biztosan nem okoznak csalódást. Kamocsai Ákos vagy Mészáros Pál kezei közül is kiváló borok kerültek ki idén, az Ostoros pincészet Irsai Olivérje pedig számos díjat nyert megérdemelten. Csúcsborokból is bőven van választék, például a Takler, Konyári, Sauska, Gere Attila, Gróf Degenfeld pincészetektől. Pezsgőből a Sauska Brut, a Veuve Pelletier, a Fehérvári Reserve Brut, a Garamvári Brut Nature, a Kreinbacher Extra Dry és az Etyeki Kúria Savignon Blanc nyújtanak emlékezetes kulináris élményt. Novemberben és decemberben érdemes figyelni a prémium italkatalógusunk ajánlataira: száznál is több pezsgő, közte kiváló külföldi darabok és champagne-ok, valamint prémium röviditalok szerepelnek benne. Míg a profi vevőket „Többet olcsóbban!” árazással várjuk, a bor- és pezsgőszerető magánembereknek kartonos kedvezménnyel kedveskedünk: 6 palack, akár különböző bor vásárlásakor 15% kedvezményt adunk, míg pezsgők esetében 5%-ot engedünk a végösszegből kartononként. (x)
Related news
This could be the reason for the dramatic decline in red wine consumption
In recent years, there has been a noticeable decline in…
Read more >ALDI Launches Supermarket First Own-Label Aluminium Wine Bottle for Just £5.99
Aldi is toasting to a greener future with the launch…
Read more >The European Commission has proposed to strengthen the competitiveness of the EU wine sector
The European Commission is proposing measures to improve the competitiveness…
Read more >Related news
Traditional pastries of excellent quality, for generations
Founded in Pécsvárad, Aranycipó Ltd. has been producing high-quality baked…
Read more >Renewal for Cup Revolution: RevoUnion is here
Cup Revolution continues with a new umbrella brand and an…
Read more >The world of private labels is moving to Amsterdam again – interview with Peggy Davies, President of PLMA
PLMA’s 2025 World of Private Label trade fair is once…
Read more >