JUST Egg looks East: Mung bean-based egg substitute debuts in Chinese market
Vegan mung bean-based “eggs” by US food tech startup JUST Inc. (previously known as Hampton Creek) have launched in China, following rollouts in the North American and European markets. The plant-based product was innovated to “scramble and taste just like conventional eggs,” while yielding a lower environmental impact.
Mung beans, the key ingredient for JUST Egg, are already a dietary and agricultural staple in China and other parts of Asia . The production of the plant-based egg requires 70 percent less surface and groundwater and has a 40 percent lower carbon footprint than chicken egg production, the start-up highlights. Aside from its vegan eggs, JUST specializes in an eclectic range of plant-based products.
Related news
Cholesterol Levels: Why Were Eggs Condemned and Exonerated?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >How to store eggs? – Useful tips from Nébih
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Science Ambassadors visited the Szigetcsép egg processing plant
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >More new products
Szamos Chocolate Gourmet Dessert Pistachio, 132 g
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >MAGIC MILK lactose free cooking crea, 20% 0,5 l
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Creme Bonjour spreadable mixture with 70% fat content, 2250 g
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >