JUST Egg: a mungóbab az új tojás
Tojáshelyettesítő, növényi alapú terméket dobott piacra Kínában a JUST nevű startup. A mungóbabból készült alternatívából állítólag pontosan olyan ízű rántottát lehet készíteni, mint a valódi tojásból.
Az áltojás egyik fő előnye, hogy sokkal alacsonyabb a karbonlábnyoma, mint a valódi tojásénak. A mungóbab Kínában és Ázsia más területein nagyon fontos szerepet játszik az étkezésben.
A vegán tojások mellett a JUST egy sor más, növényi alapú terméket is gyárt. A JUST Egget hamarosan az észak-amerikai és az európai piacokra is bevezetik majd.
Kapcsolódó cikkeink
Magyar startup forradalmasítaná a beltéri növénytermesztést
Magyarország a modern beltéri növénytermesztési technológiákkal képes lenne egész évben…
Tovább olvasom >Nem kell tojáshiánytól tartanunk
Az Ukrajnában zajló háború ellenére várhatóan a jövőben sem lesz…
Tovább olvasom >Hazai kistermelők piacra jutását segíti a Falusi Kosár és a DoDo összefogása
Minden eddiginél gyorsabban és egyszerűbben juthatnak hozzá a vidéki kistermelők…
Tovább olvasom >További innovációs termékek
Peroni Nastro Azzurro 0,0%
Megérkezett az ikonikus Peroni márka alkoholmentes változata. A dealkoholizáló folyamatnak köszönhető…
Tovább olvasom >Monster Ultra Watermelon
Tűzijátékkal teli ég alatt átöleled a csajodat, plusz jó zene…
Tovább olvasom >Zöldséges vekni
Ízzel teli, zamatos, vekni alakú kenyér, amely olyan speciális zabkovásszal…
Tovább olvasom >