Per capita food waste was 127kg in the EU in 2020
According to the latest data from Eurostat, food waste was 127kg per person in the EU in the first year of the COVID-19 pandemic. Households in the EU generated 55% of the food waste, producing 70kg of waste per person. The remaining 45% was waste generated in the food supply chain. Restaurants and food services accounted for 12kg of food waste per person (9%), while retail and other types of food distribution were responsible for 9kg (7%).
Related news
Eurozone GDP grew by 0.1 percent in the second quarter compared to the previous quarter
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Hungary is at the bottom of the EU rankings in terms of financial satisfaction
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >EU Sees 2% Growth In Ice Cream Production In 2024: Eurostat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Pensioner vouchers: each chain entices customers differently
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >A taste journey at Auchan: customers are welcomed with the cuisines of 13 nations
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >The 6th Bodrogi PET Cup has begun
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >