Per capita food waste was 127kg in the EU in 2020
According to the latest data from Eurostat, food waste was 127kg per person in the EU in the first year of the COVID-19 pandemic. Households in the EU generated 55% of the food waste, producing 70kg of waste per person. The remaining 45% was waste generated in the food supply chain. Restaurants and food services accounted for 12kg of food waste per person (9%), while retail and other types of food distribution were responsible for 9kg (7%).
Related news
Plastic packaging waste in the EU: 35.3kg/capita
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >KSH: the European Population Health Survey will end in the middle of next month
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Eurostat: the number of guest nights spent in EU tourist accommodation establishments exceeded three billion in 2024
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Record-breaking Black Friday in online orders
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Campaign launched to dispel misconceptions about meat and dairy products
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >The newest PENNY store opened in downtown Szolnok
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >

