Foods in the heat
Why do foods get worse in the heat? What can we use to determine if they can still be consumed? How do we store food in the heat? Why shouldn’t the cooling chain break? How and what is tested in foods? Laboratorium.hu answers.
Temperature has a fundamental influence on the reaction rate of chemical and biological processes, so the decomposition of food ingredients is also temperature dependent. Microorganisms usually reproduce better in the heat. The four most important microbial living conditions are: nutrient, water, temperature and pH. Of these, the temperature can be well controlled during the production, transport and storage of food by providing a cooling chain.
Related news
Dr Nikolaus Kriz takes on the role of new EFSA Executive Director
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Magosz-NAK: Brussels’ pressure on the Mercosur agreement is unacceptable
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Bluetongue confirmed in Nébih Somogy County
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
(HU) Továbbra is száguldanak az élelmiszeripari árak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Another wave of food price increases could come due to EPR fees
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >KSH: in August, the foreign trade surplus for goods was 557 million euros, while imports were 4.1 percent lower than in the same period of the previous year
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >