Northeast Europe could become the continent’s pantry, according to a study

Grain is more resilient to climate change in the north
The analysis shows that the increase in grain yields in the northeast of the continent is now greater than in any other region. The shift in the focus of production has been mainly explained by climate change, which has halved the area under maize and wheat in Italy, two-thirds in Greece and almost completely disappeared in Portugal. The adverse effects of temperature peaks are now being felt in almost all of Europe. (MTI)
Related news
UBM closes acquisition of Agrifirm Hungary Zrt.
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >#NoBirdFlu: new toolkit on avian influenza available
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Nébih at OMÉK: knowledge, entertainment and tasting
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Dea Frankó Csuba at the Inno d’Or conference: a future that can be shaped
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Chinese platforms accelerate warehouse growth across Europe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >László Krisán resigns from the position of CEO of KAVOSZ Zrt.
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >