Borkoktél: Keverd és kóstold!
Az országos szőlész-borász szakmai önkormányzat célkitűzései között szerepel a kulturált és minőségi borfogyasztás népszerűsítése. Az elmúlt évek során számos induló kampány bizonyította, hogy a borok világát felfedezni önmagában is izgalmas dolog. Világossá vált azonban az is, hogy a borfogyasztás csökkenése nem egyszerűen ágazati probléma, hanem társadalmi jelenség, amiben meghatározó szerepe van a fiatalabb generációk idősebbektől eltérő ízlésének és elvárásainak. Az ő folyamatosan változó igényeikre a könnyen érthető minőségi borokkal és az ezekből készült vagy otthon készíthető boralapú italokkal, koktélokkal lehet válaszolni.

Epres frozé
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Ez volt a kiindulópontja a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa június végén indult Keverd és Kóstold! kampányának és borkoktélok augusztustól kezdett népszerűsítésének. A HNT kutatta a fogyasztói szokásokat, a trendek változásait, ami során egyértelművé vált, hogy a piac elmozdult a könnyedebb, színes, ugyanakkor magas minőséget képviselő italok felé, ami a Z-generáció esetében meghatározó. //
Related news
The many faces of Hungarian wine
The National Council of Wine Communities has launched the “Hungarian…
Read more >Young people are now more conscious wine drinkers
A recent representative survey commissioned by the National Council of…
Read more >Related news
A comprehensive overview of domestic tipping: this is how Hungarians tip, according to restaurateurs
75 percent of caterers reported that they receive tips from…
Read more >Budapest Airport is preparing for record traffic – summer preparations cover every detail
Unprecedented passenger traffic is expected at Liszt Ferenc International Airport…
Read more >Mol Limo: over the last three long weekends, Lake Balaton was the most popular domestic destination for Hungarians
The most popular destination for long-term domestic rentals was Lake…
Read more >