Frozen corn can be dangerous
In its assessment – published last week – the European Food Safety Authority (EFSA) and the European Center for Disease Prevention and Control (ECDC), linked quick-frozen corn to the Listeria disease affecting five EU Member States.
Listeria monocytogenes bacteria are often found in foods, but only cause sickness in case of higher bacterial counts. To reduce the risk of Listeria monocytogenes infection from frozen corn, consumers should adequately heat frozen vegetables that are not ready-to-eat products. This applies especially to consumers at the highest risk of contracting listeriosis – such as the elderly, pregnant women, new-borns and adults with weakened immune systems. (agrarszektor.hu)
Related news
Agrometeorology: late summer weather helps ripening and harvesting
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >#NoBirdFlu: new toolkit on avian influenza available
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Dr Nikolaus Kriz takes on the role of new EFSA Executive Director
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Security remains the most important factor in online shopping
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >PepsiCo splashes into dirty soda with new Mountain Dew flavor
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >(HU) Továbbra is száguldanak az élelmiszeripari árak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >