Az étel megbecsülése
Utcatárlatot mutatott be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a Maradék nélkül program rajzpályázatának legkiemelkedőbb pályaműveiből. A „Nagyi szerint” pályázatra érkezett alkotásokból kiderül, hogy a gyermekek sokféle pazarláscsökkentő konyhai praktikát tanultak a nagyszülőktől.
A cikk a Trade magazin 2023/11. lapszámában olvasható.
A kiállítás megnyitójával összekötött ünnepélyes díjátadón dr. Nemes Imre, a Nébih elnöke kiemelte: idén nagyon sok szellemes és olykor meglepő alkotás született, amelyekből sugárzik a pozitív életszemlélet. Dr. Kasza Gyula, a program vezetője szerint ők olyan felnőttek lesznek, akik nagyobb felelősséggel bánnak az élelmiszerekkel és a rájuk bízott erőforrásokkal. Az élelmiszer-pazarlás megelőzésével és az élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos edukációt már gyermekkorban érdemes elkezdeni: a felhívásra 111 pályamű érkezett az ország 87 iskolájából, amelyek közül a legkiemelkedőbb és legelgondolkodtatóbb alkotások mutatkoznak be a nagyközönségnek.//
Related news
At the forefront of the domestic food industry for more than half a century
The future of the food industry is shaped by young…
Read more >Nébih: A grape disease called golden yellows has also appeared in the Villány region
The grapevine disease known as golden yellows has also appeared…
Read more >Grapevine golden yellow disease has also appeared in the Villány region – Nébih calls for increased protection
The Grapevine flavescence dorée (FD) pathogen, which causes grape golden…
Read more >Related news
Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
The Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO)…
Read more >More and more people are choosing Lake Balaton instead of Croatia this year – but caterers can’t sit back
Although the 2025 summer season at Lake Balaton promises strong…
Read more >Hotels for sustainability
According to estimates, hotels are responsible for 10% of food…
Read more >