A növényi alapú joghurtok piaca 2033-ra értékben 12,1 milliárd dollárra bővülhet
Az egekbe szökött a tejmentes, tisztán növényi alapú joghurtok iránti kereslet világszerte.
A cikk a Trade magazin 2023/11. lapszámában olvasható.
Az előrejelzések szerint a globális vegán joghurtpiac 2033-ra értékben 12,2 milliárd dollárra duzzad, miközben átlagos éves növekedési üteme (CAGR) eléri a 6%-ot. Egy nemrégiben közzétett jelentésben a szakértők kijelentették, hogy a piacot az olyan alternatívák iránti növekvő kereslet mozgatja, mint a zab, szója, kesudió és mandula.
A jelentés szerint a fogyasztók érdeklődését e termékek iránt részben az egészség motiválja. Úgy vélik, hogy a világ lakosságának mintegy 68%-a szenved a laktóz megemésztésének csökkent képességétől. Emellett a tejtermékek vásárlásának környezeti hatásai is egyre inkább tudatosulnak: a tejipar a globális üvegházhatásúgáz-kibocsátáshoz mintegy 4%-kal járul hozzá, emellett hatalmas mennyiségű földet és édesvizet használ fel. A jelentés a tejtermékek etikai vonatkozásairól is említést tesz.
Ma már számos márka szolgálja ki azokat, akik nem fogyasztanak tejből készült joghurtokat. Az olyan teljesen vegán márkák mellett, mint az Alpro, az Oatly, a Follow Your Heart és a Nush, számos tejipari vállalat, például a Petit Filous és a Müller is kínálja termékeinek növényi alapú változatait. //
Related news
Plates and glasses going green
Demand for plant-based products has been growing steadily in recent…
Read more >Danone to drop Provamel in Germany
The French group is pulling the organic alt-milk brand in…
Read more >Müller UK & Ireland Agrees To Acquire Biotiful Gut Health
Müller UK & Ireland has agreed to acquire kefir brand…
Read more >Related news
Dark patterns are spreading in e-commerce – and official action against them is also more frequent
Urging, pressuring, hiding costs or “trickling” them – dark patterns…
Read more >Corporate mergers at historic high – GVH works with faster procedures and artificial intelligence
A record number of corporate mergers took place in Hungary…
Read more >Frost hits Hungarian orchards – season starts with price hike and supply shortage
As May marks the last month of spring and the…
Read more >