A növényi alapú joghurtok piaca 2033-ra értékben 12,1 milliárd dollárra bővülhet
Az egekbe szökött a tejmentes, tisztán növényi alapú joghurtok iránti kereslet világszerte.
A cikk a Trade magazin 2023/11. lapszámában olvasható.
Az előrejelzések szerint a globális vegán joghurtpiac 2033-ra értékben 12,2 milliárd dollárra duzzad, miközben átlagos éves növekedési üteme (CAGR) eléri a 6%-ot. Egy nemrégiben közzétett jelentésben a szakértők kijelentették, hogy a piacot az olyan alternatívák iránti növekvő kereslet mozgatja, mint a zab, szója, kesudió és mandula.
A jelentés szerint a fogyasztók érdeklődését e termékek iránt részben az egészség motiválja. Úgy vélik, hogy a világ lakosságának mintegy 68%-a szenved a laktóz megemésztésének csökkent képességétől. Emellett a tejtermékek vásárlásának környezeti hatásai is egyre inkább tudatosulnak: a tejipar a globális üvegházhatásúgáz-kibocsátáshoz mintegy 4%-kal járul hozzá, emellett hatalmas mennyiségű földet és édesvizet használ fel. A jelentés a tejtermékek etikai vonatkozásairól is említést tesz.
Ma már számos márka szolgálja ki azokat, akik nem fogyasztanak tejből készült joghurtokat. Az olyan teljesen vegán márkák mellett, mint az Alpro, az Oatly, a Follow Your Heart és a Nush, számos tejipari vállalat, például a Petit Filous és a Müller is kínálja termékeinek növényi alapú változatait. //
Related news
Melanie Joy returns to Hungary upon the invitation of MAVEG
One of the best-known vegan activists, Harvard University psychologist Melanie…
Read more >New Year’s resolutions: two months of momentum
Foodora’s experience is that at the beginning of the year…
Read more >Danone’s Alpro announces UK investment to support switch to 100% British oats for plant-based drink
Leading plant-based brand Alpro has announced a major investment in…
Read more >Related news
Easter long weekend: this is how store opening hours will be in 2025
Easter this year will bring significant changes to the opening…
Read more >Eurozone industrial production exceeded expectations in February
Eurozone industrial production rose more than expected in February, both…
Read more >Róbert Zsigó: the average effect of margin stops is almost twenty percent
As a result of the introduction of the margin freeze,…
Read more >