Plant-based diets and diabetes
According to two new studies, a plant-based diet can significantly reduce the risk of developing or worsening type 2 diabetes. Following a plant-based diet reduces inflammatory dietary advanced glycation end products (AGE) by nearly 80%, a biomarker that predicts type 2 diabetes – informs a new study published in the medical journal Dietary Science and Practice. Another study in Diabetologia claims there is evidence that a nutritious plant-based diet is associated with a lower incidence of type 2 diabetes. //
This article is available for reading in Trade magazin 2022.12-01
Related news
The anteroom of diabetes: obesity triples the risk of developing diabetes
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Neglected national disease: every year we lose a small town’s worth of Hungarians to diabetes
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >World Diabetes Day: you can check your blood sugar at subway stops
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Dr Zoltán Pogátsa on the Hungarian economy: neither the golden age, nor an apocalypse
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >FAO food price index remained essentially unchanged in August
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >K&H was named the Green Large Company of the Year
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >