Artificial tongue for recognizing counterfeit whiskey has been developed by Scottish researchers
An artificial “tongue” which can taste subtle differences between whiskies could help tackle the counterfeit alcohol trade, according to researchers.
They have built a tiny taster which exploits the properties of gold and aluminium to test differences between the spirits.
The technology can pick up on the subtler distinctions between the same whisky aged in different barrels – BBC wrote on its news portal.
It can tell the the difference between whiskies aged for 12, 15 and 18 years.
Engineers say the tongue “tasted” the differences with greater than 99% accuracy. (MTI)
Related news
Dr Nikolaus Kriz takes on the role of new EFSA Executive Director
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Magosz-NAK: Brussels’ pressure on the Mercosur agreement is unacceptable
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Bluetongue confirmed in Nébih Somogy County
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Related news
Dea Frankó Csuba at the Inno d’Or conference: a future that can be shaped
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Chinese platforms accelerate warehouse growth across Europe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >Sustainable gastronomy
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Read more >