Tokaji Március Nagykóstoló hatvan pincészet boraival
Tokajtól Mádon és Erdőbényén át Sárospatakig több mint hatvan hegyaljai pincészet mintegy 150 borát ismerhetik meg a látogatók a Tokaji Március Nagykóstolón szombaton a Corinthia Budapest Hotelben, ahol mesterkurzusok, aszúterem és ingyenes kiselőadások is várják az érdeklődőket.
A hegyaljai termelők a 2000-es évek eleje óta bebizonyították, hogy száraz boraik is méltók a fogyasztók figyelmére, így a nemzetközi szinten is elismert tokaji aszúk mellett a különleges termőhelyi adottságokat visszatükröző, száraz tételek is egyre keresettebbek mind Magyarországon, mind külföldön – közölték az MTI-vel a szervezők.
Mint kiemelték, a Tokaji Március Nagykóstoló széles körképet kíván adni a borvidékről. A kiállító pincészeteknél mind borstílusok, mind szőlőfajták tekintetében változatosságra számíthatnak a vendégek: friss és korábbi évjáratokból származó száraz, félédes és késői szüretelésű édes tételek, birtokborok, dűlőszelektált borok, furmint fajtaborok és furmintalapú házasítások mellett a hárslevelű és a sárgamuskotály sem hiányzik a kínálatból, de felbukkannak kabarból, kövérszőlőből és zétából készült borok is.
Hagyományosan a nagykóstoló programjához tartoznak a Borkollégium ingyenes kiselőadásai, míg a Tokaji Különlegességek Termében a tokaji borkínálat csúcsát jelentő 5 és 6 puttonyos tokaji aszúkból harminc különböző tétel, valamint tokaji pezsgők térítés ellenében lesznek kóstolhatók.
A tokaji borok iránt mélyebben érdeklődők három mesterkurzusra is jegyet válthatnak.
Ifjabb Szepsy István 18. generációs borász előadása a különleges, 2017-es évjáratot mutatja be hét exkluzív tételen keresztül. Barta Károly Ujvári Vivien borásszal közösen fedi fel az Öreg Király-dűlő féltve őrzött titkait, végül pedig a Tokaj Guide legújabb kiadását mutatja be személyesen a szerző, Ripka Gergely, a csillaggal kiemelt pincéket egy-egy boron keresztül is megidézve. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Szent György-hegyi bornapok: apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a természeti környezetben fejleszteni
Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani,…
Tovább olvasom >Borok Badacsonyból
A Badacsonyi borvidék márciusban már tizenharmadik alkalommal költözött a budapesti…
Tovább olvasom >lyen az élet női sommelierként
Mi szükséges ahhoz, hogy valakiből sikeres sommelier legyen? Vajon nőként…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megnyílt az FHA Szingapúr, hat kiállító az Agrármarketing Centrum standján
Több mint ötvenkét országból, mintegy ezerötszáz kiállító részvételével nyílt meg…
Tovább olvasom >„Szerelmem a trade marketing” konferenciasorozat: Infláción innen és túl
A „Szerelmem a trade marketing” konferenciasorozat alcíme idén „Infláción innen…
Tovább olvasom >A világ minden tájáról vonzza az iparági vezetőket a Fruit Logistica
A Fruit Logistica, a világ vezető gyümölcs- és zöldségipari szakkiállítása,…
Tovább olvasom >