Zöldfalak tisztítják a levegőt
Eddig inkább csak az esztétikai szempontokra koncentrálva írtunk a mostanában zöldfalnak hívott vertikális kertekről, arról, mennyire egyedi darabjai lehetnek a vendéglátóhelyi enteriőrnek. Ám a lélek öröme, azaz a pszichológiai előnyök nyújtása mellett a zöld dekorációs elemek 2022-ben már az egészségtrendeknek is megfelelnek.
A Helsinkiben működő Naava cég idén nyáron piacra került zöldfalai még egy csavart vittek az egyébként is természetközeliséget sugárzó megoldásba. A finn vállalkozás termékei a NASA technológiáját használva képesek a levegőben lévő toxinok elnyelésére, és a megszűrt levegő visszajuttatására a helyiség légkörébe.
Az intelligens, összekapcsolható élő falakban apró ventilátorok sora keringeti a szűrt levegőt a térben; karbantartási igényük rendkívül alacsony. A felhőhöz csatlakozó AI (mesterséges intelligencia) által felügyelt növényrendszerek pontosan akkor kapnak fényt, valamint a megfelelő mennyiségű vizet és tápanyagokat, amikor az szükséges. És ami ugyancsak fontos: szervetlen növekedési közegben termesztve a növényi falak nem allergének. //
Ez a cikk a Trade magazin 2022.12-01. számában olvasható
Kapcsolódó cikkeink
Komoly kihívásokkal néznek szembe a gyorsétterem-láncok
A vendéglátóipar jelentős kihívásokkal szembesül, amint azt a nagy étteremláncok,…
Tovább olvasom >A SZÉP-kártya negyedéves eredményei igazolják a vállalkozók javaslatát
A Nemzetgazdasági Minisztérium április 22-én kiadott közleménye szerint 2024 első negyedévét tekintve…
Tovább olvasom >Ipartestületi konferencia a SIRHA Budapest 2024 kiállításon
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás első napján – immár hagyományosan…
Tovább olvasom >További cikkeink
VIMOSZ: javultak a turisztikai cégek várakozásai áprilisban
Javultak a turisztikai cégek várakozásai áprilisban az egy évvel korábbihoz…
Tovább olvasom >Navracsics Tibor: Magyarország jól használja fel az uniós pénzeket
A csaknem 1,3 milliárd forintnyi uniós forrásból elkészült Kérész Öko-…
Tovább olvasom >Miért harcol az olasz vendéglős – A nap videója
Őn mire szavazna: a vendéglős (és az olasz konyha) méltósága…
Tovább olvasom >