Zöldebben és olcsóbban: kedvezménykártya tudatos vásárlóknak

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 02. 03. 12:20

A Tudatos Vásárlók Egyesülete idén januártól indította el Kedvezménykártya programját. Korábbi felméréseik szerint Magyarországon a magukat környezettudatosnak tartó fogyasztók között növekszik a fenntartható termékeket, szolgáltatásokat, kínáló helyek ismerete. Ugyanakkor egyre több vállalkozás működik etikus, környezetbarát módon.

kedvezmenykartya

A Tudatos Vásárló Kedvezménykártya elfogadóhelyei között olyan boltok, vállalkozások találhatók, melyek etikus, illetve környezetbarát termékeket, szolgáltatásokat értékesítenek. A kártya program bevezetésével a környezettudatos vásárlók és az ilyen termékeket, szolgáltatásokat kínáló kisvállalkozások könnyebben egymásra találhatnak. A rendszer segíti a fenntartható fogyasztás növekedését, a vásárlók ellenőrzött, valóban zöld megoldásokat alkalmazó boltokban vásárolhatnak kedvezményesen.

Az elfogadóhelyek minősítésére kérdőívet dolgoztak ki, ennek segítségével mérik fel a kártya-elfogadóhelyek gyakorlatait. Csak olyan boltok, szolgáltatások kerülhetnek a rendszerbe, melyek teljesítik a fenntarthatósági kritériumokat. A rendszerbe bekerülő boltok társadalmi vagy környezeti szempontból pluszt teljesítenek: hátrányos helyzetű emberekkel dolgoznak, környezetileg fenntartható(bb) termékeket és szolgáltatásokat kínálnak. Például bioboltok, baba-mama boltok, vega éttermek, bicikliboltok, kerékpáros futárok, az ökoturizmus helyei, magyar dizájnerek boltjai, biokozmetikák.

Már 50 elfogadóhelyen – boltokban és webshopokban – lehet Tudatos Vásárló Kedvezménykártyával 5-15% kedvezménnyel vásárolni. Az Egyesület várja a csatlakozni kívánó boltok és kártyatulajdonosok jelentkezését.

A kártya egy évre szól, és a TVE támogató tagjai juthatnak hozzá. Az elfogadóhelyek egyelőre zömmel budapesti helyek, de vidéki helyek is jelentkezhetnek a kedvezményt nyújtó boltok körébe.

Az elfogadóhelyek aktuális listája megtalálható a ZöldTérképen: >>>

A Kedvezménykártya igénylésről és a csatlakozásról bővebb információ >>>

Kapcsolódó cikkeink