Zágráb először kapott Michelin-csillagot
Két újabb Michelin-csillagot kaptak horvát éttermek, Zágráb először nyerte el a kulináris világ Oscar-díját – írta a Jutarnji List című horvát napilap pénteken.
Horvátországban jelenleg öt Michelin-csillagos étterem van.
A zágrábi Noel és a Kvarner-öbölben található, lovrani Draga di Lovrana étterem újonnan kapott egy-egy csillagot, a sibeniki Pelegrini, a dubrovniki 360 (fok) és a rovinji Monte pedig sikeresen megvédte csillagját. Az Isztriai-félszigeten lévő Rovinj Monte étterme kapta az első horvátországi Michelin-csillagot még 2017-ben.
Négy horvát étterem Bib Gourmand minősítést kapott: az isztriai Batelin, a közép-dalmáciai Konoba Vinko és két zágrábi étterem, a Tkac és az Agava.
Kristijan Stanicic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója örvendetesnek nevezte, hogy Rovinj, Dubrovnik és Sibenik utána megérkeztek a csillagok a Kvarner-öbölbe és Zágrábba is. Az elismerés bizonyíték arra, hogy a horvát gasztronómia megfelel a nagyon szigorú nemzetközi kritériumoknak, egyre jobb a gasztronómiai kínálat az országban – mondta.
Gari Cappelli turisztikai miniszter úgy vélte: a Horvátországba látogató turisták 93 százaléka számára különleges élményt nyújtanak a nemzeti és tájjellegű ételek és italok. Mint mondta, az újabb Michelin-csillag ösztönzőleg hathat a helyi vendéglősökre. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Két karácsonyi vásár nyílik Budapesten november 15-én
Budapesten két népszerű karácsonyi vásár is megnyitja kapuit november 15-én,…
Tovább olvasom >A legendás étteremkalauz visszatér Magyarországra!
Világszerte elismert szereplővel gazdagodik a magyar gasztronómiai élet. A francia…
Tovább olvasom >Korszerű logisztikai központot nyitott a SPAR Horvátországban
Október 9-én új logisztikai központot nyitott a SPAR a horvátországi…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >