Zabvizsgáló laboratóriumot nyit a PepsiCo Cambridge-ben
A PepsiCo megnyitotta első zabvizsgáló laboratóriumát az Egyesült Királyságban, ahol a növénytermesztési kutató szakemberek regeneratív mezőgazdasági kísérletekből származó több ezer zabminta tesztelését és elemzését végzik majd.
A Cambridge-ben, a Nemzeti Mezőgazdasági Botanikai Intézetben (NIAB) megnyitott laboratórium „a legmodernebb gabonaminőség-vizsgáló berendezésekkel” felszerelt.
Lehetővé teszi a növénytermesztési kutató szakemberek számára, hogy regeneratív mezőgazdasági kísérletekből származó zabminták ezreit vizsgálják és elemezzék a malomipari és táplálkozási követelmények szempontjából.
A kutatás segítené a több mint 300 brit Quaker Oats termelőt abban, hogy „a lehető legjobb zabot termeljék, miközben csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását és maximalizálják a terméshozamot” – áll a közleményben.
A lépés a PepsiCo és a kertészet és növénytermesztés javításán dolgozó NIAB-vel régóta fennálló partnerségének folytatása.
A laboratóriumban gyűjtött adatok a PepsiCo kutatási projektjeiben – így a vállalat „tökéletes zab” termesztéséhez információkat és insightokat kínáló Opti-Oat Crop Intelligence programjában – kerülnek felhasználásra.
A program segítené az összes brit Quaker Oat termelőt a Leaf Marque fenntarthatósági szabvány elérésében olyan regeneratív mezőgazdasági gyakorlatok bevezetésével, amelyek támogatják a biológiai sokféleség megőrzését, a talajegészség, valamint a víz- és levegőminőség javulását.
A PepsiCo UK vezető kutatója, Peter Bright szerint a termelők „több fronton is nyomás alá kerültek, hiszen a szélsőséges időjárás és például a műtrágya növekvő költségei megnehezítik a termelést”.
„Mivel évente több mint 100 000 tonna zab halad át a skóciai malmunkon, nagyon fontos, hogy támogassuk termelőinket abban, hogy fenntartható módon elégíthessék ki a Quaker Oats iránti növekvő fogyasztói igényt”.
Kapcsolódó cikkeink
Csökkenti a borcsomagolás mennyiségét az Aldi az Egyesült Királyságban
Az Aldi brit leányvállalata 2024 végéig megszünteti a saját márkás,…
Tovább olvasom >Belép a kombucha piacra a Lipton
Új, kombucha termékcsaládot dobott piacra a Carlsberg Britvic Lipton márkája…
Tovább olvasom >AI-alapú borajánló eszközt vezet be az M&S
A brit Marks & Spencer (M&S) új, mesterséges intelligenciával működő…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >