Zabvizsgáló laboratóriumot nyit a PepsiCo Cambridge-ben
A PepsiCo megnyitotta első zabvizsgáló laboratóriumát az Egyesült Királyságban, ahol a növénytermesztési kutató szakemberek regeneratív mezőgazdasági kísérletekből származó több ezer zabminta tesztelését és elemzését végzik majd.
A Cambridge-ben, a Nemzeti Mezőgazdasági Botanikai Intézetben (NIAB) megnyitott laboratórium „a legmodernebb gabonaminőség-vizsgáló berendezésekkel” felszerelt.
Lehetővé teszi a növénytermesztési kutató szakemberek számára, hogy regeneratív mezőgazdasági kísérletekből származó zabminták ezreit vizsgálják és elemezzék a malomipari és táplálkozási követelmények szempontjából.
A kutatás segítené a több mint 300 brit Quaker Oats termelőt abban, hogy „a lehető legjobb zabot termeljék, miközben csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását és maximalizálják a terméshozamot” – áll a közleményben.
A lépés a PepsiCo és a kertészet és növénytermesztés javításán dolgozó NIAB-vel régóta fennálló partnerségének folytatása.
A laboratóriumban gyűjtött adatok a PepsiCo kutatási projektjeiben – így a vállalat „tökéletes zab” termesztéséhez információkat és insightokat kínáló Opti-Oat Crop Intelligence programjában – kerülnek felhasználásra.
A program segítené az összes brit Quaker Oat termelőt a Leaf Marque fenntarthatósági szabvány elérésében olyan regeneratív mezőgazdasági gyakorlatok bevezetésével, amelyek támogatják a biológiai sokféleség megőrzését, a talajegészség, valamint a víz- és levegőminőség javulását.
A PepsiCo UK vezető kutatója, Peter Bright szerint a termelők „több fronton is nyomás alá kerültek, hiszen a szélsőséges időjárás és például a műtrágya növekvő költségei megnehezítik a termelést”.
„Mivel évente több mint 100 000 tonna zab halad át a skóciai malmunkon, nagyon fontos, hogy támogassuk termelőinket abban, hogy fenntartható módon elégíthessék ki a Quaker Oats iránti növekvő fogyasztói igényt”.
Kapcsolódó cikkeink
Kiiktatja a mesterséges adalékokat a Cheetos és Doritos snackekből a PepsiCo
A PepsiCo mesterséges színezékek és ízesítők nélküli változatokat dob piacra…
Tovább olvasom >Prebiotikus üdítővel újít a Pepsi az USA-ban
Az egészségtudatos fogyasztók igényeire válaszul a PepsiCo idén ősszel online,…
Tovább olvasom >Útmutató az állategészségügyi laboratóriumok részére
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Nemzeti Akkreditáló Hatóság…
Tovább olvasom >További cikkeink
400 millió euróból épít csokigyárat a Fazer Finnországban
A finn Fazer csoport bejelentette, hogy mégis megvalósítja új csokoládégyárának…
Tovább olvasom >Júliusban a GKI konjunktúra indexe enyhén csökkent
A GKI Gazdaságkutató Zrt. – az EU támogatásával végzett –…
Tovább olvasom >A mai nappal feléljük a Föld erőforrásait, és ebben már vaskosan benne van valami, amire nem is gondolunk
Július 24-én van idén a globális Ovreshoot Day, vagyis a…
Tovább olvasom >