Zabvizsgáló laboratóriumot nyit a PepsiCo Cambridge-ben
A PepsiCo megnyitotta első zabvizsgáló laboratóriumát az Egyesült Királyságban, ahol a növénytermesztési kutató szakemberek regeneratív mezőgazdasági kísérletekből származó több ezer zabminta tesztelését és elemzését végzik majd.
A Cambridge-ben, a Nemzeti Mezőgazdasági Botanikai Intézetben (NIAB) megnyitott laboratórium „a legmodernebb gabonaminőség-vizsgáló berendezésekkel” felszerelt.
Lehetővé teszi a növénytermesztési kutató szakemberek számára, hogy regeneratív mezőgazdasági kísérletekből származó zabminták ezreit vizsgálják és elemezzék a malomipari és táplálkozási követelmények szempontjából.
A kutatás segítené a több mint 300 brit Quaker Oats termelőt abban, hogy „a lehető legjobb zabot termeljék, miközben csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását és maximalizálják a terméshozamot” – áll a közleményben.
A lépés a PepsiCo és a kertészet és növénytermesztés javításán dolgozó NIAB-vel régóta fennálló partnerségének folytatása.
A laboratóriumban gyűjtött adatok a PepsiCo kutatási projektjeiben – így a vállalat „tökéletes zab” termesztéséhez információkat és insightokat kínáló Opti-Oat Crop Intelligence programjában – kerülnek felhasználásra.
A program segítené az összes brit Quaker Oat termelőt a Leaf Marque fenntarthatósági szabvány elérésében olyan regeneratív mezőgazdasági gyakorlatok bevezetésével, amelyek támogatják a biológiai sokféleség megőrzését, a talajegészség, valamint a víz- és levegőminőség javulását.
A PepsiCo UK vezető kutatója, Peter Bright szerint a termelők „több fronton is nyomás alá kerültek, hiszen a szélsőséges időjárás és például a műtrágya növekvő költségei megnehezítik a termelést”.
„Mivel évente több mint 100 000 tonna zab halad át a skóciai malmunkon, nagyon fontos, hogy támogassuk termelőinket abban, hogy fenntartható módon elégíthessék ki a Quaker Oats iránti növekvő fogyasztói igényt”.
Kapcsolódó cikkeink
A brit vásárlók szerint nagyobb figyelmet érdemelne az élelmiszerpazarlás témája
A vásárlók 70%-a úgy véli, hogy a kiskereskedőknek fenntarthatósági (ESG)…
Tovább olvasom >Új energiaitalokkal bővíti kínálatát a Starbucks az USA-ban
A világ legnagyobb kávézólánca, a Starbucks új energiaital-termékcsaláddal erősít az…
Tovább olvasom >Néha majd főétkezünk!
A snackelést cikkünk elsősorban a paradigmaváltásra számítók szemszögéből vizsgálja. A…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >