Zab- és lóbab-alapú italt vezet be a Nestlé az Egyesült Államokban
A Nestlé legújabb növényi alapú itala zabból és lóbabból készül és a vállalat szerint „úttörő innováció a piacon”.
A Natural Bliss termék a leírás szerint „enyhe, diós ízzel és sima textúrával” rendelkezik, adagonként öt gramm fehérjét tartalmaz, és az Egyesült Államokban két változatban, eredeti és cukrozatlan formában kapható.
„A lóbab nagyszerű fehérjeforrás, ezért vizsgáljuk a felhasználását különböző növényi alapú alternatívákban” – nyilatkozta Christoph Bolten, a Nestlé Institute of Food Sciences vezetője. „A termék kifejlesztése során azt a lóbabfajtát választottuk ki, amely a recepthez a legteljesebb tápanyagtartalmat biztosítja.”
Az ital a legújabb a Nestlé által fejlesztett olyan növényi alapú termékek között, amelyek borsóból, rizsből, zabból, szójából, kókuszból és a mandulából készülnek.
A vállalat saját elmondása szerint a növényi alapú összetevők „következő generációját” vizsgálja – ezek egyiket például a lóbab, miközben különböző funkcionális, táplálkozási és fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vesz.
Kapcsolódó cikkeink
Közel 120 új üzletet nyitott az Aldi 2024-ben az USA-ban
Az Aldi, az egyik leggyorsabban növekvő diszkont élelmiszerlánc, 2024-ben közel…
Tovább olvasom >Új, fehérjealapú termékekkel támogatja a Nestlé a súlykontrollt kulcspiacain
A fehérjékkel kapcsolatos trendeket meglovagolva fejleszt a Nestlé folyamatosan a…
Tovább olvasom >Best Global Brands: a legértékesebb márkák 2024-ben
Az Interbrand globális márkatanácsadó cég idén ősszel mutatta be a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megjelent a Trade magazin 2024/12-2025/1. száma
A digitális verzió ezúttal is bővített formában, 192 oldalon jelent meg. Alább, a levél alján…
Tovább olvasom >Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >