Zab- és lóbab-alapú italt vezet be a Nestlé az Egyesült Államokban
A Nestlé legújabb növényi alapú itala zabból és lóbabból készül és a vállalat szerint „úttörő innováció a piacon”.
A Natural Bliss termék a leírás szerint „enyhe, diós ízzel és sima textúrával” rendelkezik, adagonként öt gramm fehérjét tartalmaz, és az Egyesült Államokban két változatban, eredeti és cukrozatlan formában kapható.
„A lóbab nagyszerű fehérjeforrás, ezért vizsgáljuk a felhasználását különböző növényi alapú alternatívákban” – nyilatkozta Christoph Bolten, a Nestlé Institute of Food Sciences vezetője. „A termék kifejlesztése során azt a lóbabfajtát választottuk ki, amely a recepthez a legteljesebb tápanyagtartalmat biztosítja.”
Az ital a legújabb a Nestlé által fejlesztett olyan növényi alapú termékek között, amelyek borsóból, rizsből, zabból, szójából, kókuszból és a mandulából készülnek.
A vállalat saját elmondása szerint a növényi alapú összetevők „következő generációját” vizsgálja – ezek egyiket például a lóbab, miközben különböző funkcionális, táplálkozási és fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vesz.
Kapcsolódó cikkeink
Eltűnik a piacról a vegán KitKat
Négy év után megszünteti legtöbb piacán a Nestlé a vegán…
Tovább olvasom >Fókuszban a fenntartható élelmezési rendszerek támogatása: megjelent a Nestlé közös értékteremtési összefoglalója
A Nestlé elhivatottan dolgozik azon, hogy világszerte fenntartható, kiegyensúlyozott és…
Tovább olvasom >USA: sok fogyasztó nincs tisztában az „organikus” minősítés jelentésével
Az élelmiszerek csomagolásán megjelenő számos jelölés csökkentheti az USDA által…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hatályba lépett az e-pénztárgépekről szóló rendelet
Kedden hatályba lépett az e-pénztárgépekről szóló rendelet, amely véget vethet…
Tovább olvasom >A Positive PR lett a DIEGO hivatalos PR-ügynöksége
A Positive Adamsky tagügynöksége, a Positive PR lett a piacvezető…
Tovább olvasom >Újabb telepeken jelent meg a ragadós száj- és körömfájás
Két Győr-Moson-Sopron vármegyei szarvasmarha telepen igazolta a ragadós száj- és…
Tovább olvasom >