Zab- és lóbab-alapú italt vezet be a Nestlé az Egyesült Államokban
A Nestlé legújabb növényi alapú itala zabból és lóbabból készül és a vállalat szerint „úttörő innováció a piacon”.
A Natural Bliss termék a leírás szerint „enyhe, diós ízzel és sima textúrával” rendelkezik, adagonként öt gramm fehérjét tartalmaz, és az Egyesült Államokban két változatban, eredeti és cukrozatlan formában kapható.
„A lóbab nagyszerű fehérjeforrás, ezért vizsgáljuk a felhasználását különböző növényi alapú alternatívákban” – nyilatkozta Christoph Bolten, a Nestlé Institute of Food Sciences vezetője. „A termék kifejlesztése során azt a lóbabfajtát választottuk ki, amely a recepthez a legteljesebb tápanyagtartalmat biztosítja.”
Az ital a legújabb a Nestlé által fejlesztett olyan növényi alapú termékek között, amelyek borsóból, rizsből, zabból, szójából, kókuszból és a mandulából készülnek.
A vállalat saját elmondása szerint a növényi alapú összetevők „következő generációját” vizsgálja – ezek egyiket például a lóbab, miközben különböző funkcionális, táplálkozási és fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vesz.
Kapcsolódó cikkeink
Önálló vállalkozásba szervezi víz- és prémiumital-üzletágát a Nestlé
A jövő év elejétől globálisan önálló vállalkozásba szervezi víz- és…
Tovább olvasom >150 millió dollárból bővíti a Nestlé USA dél-karolinai üzemét
A projekt keretében a vállalat egy újabb gyártósort telepít az…
Tovább olvasom >Új világkonyhamárkákat vezetett be a Nestlé
Új, nemzetközi gasztronómiai márkákat vezetett be a Nestlé az USA-ban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >