Whiskey a csúcson

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 01. 31. 10:40

Az IWSR (International Wines and Spirits Record), amely immáron 40 éve követi nyomon az alkoholpiac alakulását az egész világon, 2016 végén is felállította a legsikeresebb és legkeresettebb párlatok rangsorát. A dicsőségért több mint 20 000 márka indult a versenyen, melyeket az angol bizottság szigorú szempontok alapján bírált. Végül egy ízig-vérig amerikai ital állhatott a dobogó legfelső fokára, a Jack Daniel’s whiskey.

Whiskey a csucson

A Jack Daniel’s 2016-ban ünnepelte 150. évfordulóját, így szinte sorsszerű volt, hogy ebben az évben ez a márka nyerjen a világszintű megmérettetést.  A győztesnek több kitételnek kellett megfelelnie: így például szempont volt, hogy a brand legalább 30 országban legyen jelen, és egy karton ital értéke elérje a 150 dollárt. A vetélytársak 130 országból érkeztek, és a szervezők legnagyobb meglepetésére olyan márkák is helyezést értek el, amelyekből még egy évtizede kevesebb, mint 100 000 kartont tudtak csak értékesíteni évente. A nyertes whiskey maga mögé parancsolt több világhírű vodkát, gint, konyakot és likőrt is, nem beszélve a konkurens whiskykről.

A Jack Daniel’s whisky főleg az amerikai piac meghatározó szerepének köszönheti töretlen népszerűségét, azonban az utóbbi években nemzetközileg is vezető szerepet tölt be. A márka széles réteghez szól, így az eredeti ízek kedvelői mellett a fiatalok is megtalálják az ízlésüknek megfelelő italt a márka kínálatában.

Kapcsolódó cikkeink