Új whiskynagyhatalom épül Európában

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 02. 17. 09:33

Megugrott a whiskyt gyártó lepárlók száma Németországban az elmúlt időszakban. Manapság sokkal több főzde készít párlatot, mint Skóciában.

Németország whiskey-nagyhatalom lehet

A második világháború után vette kezdetét a whiskykészítés Németországban az ott állomásozó amerikai katonák hatására, majd 1983-ban alakult meg az első whiskyüzem. Azóta dinamikusan növekedett az iparág. Manapság mintegy 250 lepárló működik az országban, amíg a whisky hazájának tartott Skóciában nagyjából 140.

Sok kisebb snapszkészítő üzem állt át a whiskygyártásra az utóbbi években. Azonban a Magyar Mezőgazdaság szerint szép számmal adtak át olyan lepárlókat is, amelyekben a legmodernebb körülmények között készül a rövidital. Ezekben az egységekben nem korlátozódnak a stílusok, valamint árpából, búzából, rozsból és kukoricából is készítik az italokat. Németországban nincs olyan szervezet, amely szabályozná a whiskykészítés folyamatát, és a termelők ezt ki is használják. Igaz, készülnek világviszonylatban is kiemelkedő italok, amelyeken nehezen találhatnak fogást a skót whiskymesterek is – írja a Haszon.hu.

Kapcsolódó cikkeink