Új whiskynagyhatalom épül Európában
Megugrott a whiskyt gyártó lepárlók száma Németországban az elmúlt időszakban. Manapság sokkal több főzde készít párlatot, mint Skóciában.

Németország whiskey-nagyhatalom lehet
A második világháború után vette kezdetét a whiskykészítés Németországban az ott állomásozó amerikai katonák hatására, majd 1983-ban alakult meg az első whiskyüzem. Azóta dinamikusan növekedett az iparág. Manapság mintegy 250 lepárló működik az országban, amíg a whisky hazájának tartott Skóciában nagyjából 140.
Sok kisebb snapszkészítő üzem állt át a whiskygyártásra az utóbbi években. Azonban a Magyar Mezőgazdaság szerint szép számmal adtak át olyan lepárlókat is, amelyekben a legmodernebb körülmények között készül a rövidital. Ezekben az egységekben nem korlátozódnak a stílusok, valamint árpából, búzából, rozsból és kukoricából is készítik az italokat. Németországban nincs olyan szervezet, amely szabályozná a whiskykészítés folyamatát, és a termelők ezt ki is használják. Igaz, készülnek világviszonylatban is kiemelkedő italok, amelyeken nehezen találhatnak fogást a skót whiskymesterek is – írja a Haszon.hu.
Kapcsolódó cikkeink
Minden második német spórol az élelmiszeren
Az infláció nyomán a német állampolgárok mintegy 80 százaléka változtatott…
Tovább olvasom >Kevesebb bor fogy Németországban
Tavaly 10%-kal kevesebb bort vásároltak a háztartások Németországban – közölte…
Tovább olvasom >Csökkenti a zöldség- és gyümölcsárakat az Aldi Süd Németországban
A vaj, a tej és a kávé után az Aldi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egyedülállónak tűnik a kereskedelmi láncok hazai árcsökkentési harca
A tavasz idén a jelek szerint nem csupán az időjárás,…
Tovább olvasom >A GVH bevezeti az online árfigyelő-rendszert, ami átláthatóvá teszi a különböző árképzési gyakorlatokat
A fogyasztók számára is hozzáférhető online árfigyelő-rendszer felállításával mérsékelné a…
Tovább olvasom >A hazai tejipar nagyon szenved a limitált áraktól
Forrong a tejipar, a brutális tavalyi áremelkedés után az elmúlt…
Tovább olvasom >