Vöslauer: a márka, aki mérföldkő az éghajlatvédelemben!

Szerző: Trademagazin Dátum: 2020. 04. 28. 10:05

A családi tulajdonban lévő vállalat öt évvel a tervezett időpont előtt, már 2020-tól szén-dioxid semleges.

Az éghajlatvédelem korunk egyik legnagyobb kihívást jelentő kérdése, mely a párizsi éghajlat-változási csúcstalálkozó éghajlat-politikai célkitűzéseinek elérése érdekében a politikai beavatkozás mellett a vállalatok aktív együttműködését is igényli.

– A Vöslauernél már 15 éve dolgozunk a fenntarthatóságért a környezetbarát és erőforrás-hatékony termeléssel kapcsolatos témákra összpontosítva. Nemcsak a termékeink környezetterhelését szerettük volna csökkenteni, hanem az előállítási folyamatok során kibocsájtott káros anyagok mértékét is. Ebben az összefüggésben nagyon örülünk annak, hogy idén megvalósíthatjuk két legfontosabb fenntarthatósági célunkat, ráadásul öt évvel a tervezett időpont előtt: PET palackjaink már a teljes szortimentünkre 100%-os rePET alapanyagból (újrahasznosított PET) készülnek, és termelésünk is szén-dioxid-semleges lett. Szilárd meggyőződésünk, hogy vállalatként részt kell vállalnunk abból, hogy minden szinten előmozdítsuk a fenntartható fejlődést  – magyarázza Birgit Aichinger, a Vöslauer ügyvezető igazgatója.

A Vöslauer esetében a szén-dioxid-semlegesség az összes CO2 kibocsátás mérésére alapul, annak érdekében, hogy folyamatosan csökkentsék, megelőzzék vagy ellensúlyozzák a kibocsátást.

– Ebben a tekintetben eddig nagyon sikeresek voltunk, kitartóan haladunk az úton: már 2006 és 2018 között több mint felére csökkentettük a CO2-kibocsátást, 2020-tól pedig ez 100%-ban megvalósul.  A fennmaradó kibocsátásokat felelősségteljesen, magas szintű éghajlatvédelmi projektek révén egyensúlyozzuk ki – mondja Herbert Schlossnikl, a Vöslauer ügyvezető igazgatója.

 

Kapcsolódó cikkeink