Visszatértek a száz forintos húsgolyók az IKEA áruházakba

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 12. 00:00

Január 11-től közel egy hónapon át 100 forintba kerül 10 db svéd húsgolyó körettel, mártással az IKEA-áruházakban. A tavalyi hasonló kampány hatalmas sikert aratott, az éhes vásárlók 3,2 tonna húsgolyót fogyasztottak el.

Mától ismét kitörhet a húsgolyó őrület az IKEA áruházakban, hiszen a svéd lakberendezési lánc idén is meghirdeti tavaly hatalmas sikert aratott akcióját. A kampány keretében január 11-től február 7-ig 10 db Kötbullar hagyományos svéd húsgolyó, burgonya körettel, tejszínes barnamártással és vörösáfonya dzsemmel csak 100 Ft.
A tavalyi hasonló vevőcsalogató kampány óriási sikert aratott: tízezrek vették célba a két hazai IKEA áruházat. A mindössze egy hónapos akció alatt összesen 196 595 adag (3,2 tonna) húsgolyó fogyott el.
A húsgolyó (köttbullar) a svédek legismertebb és legkedveltebb nemzeti étele. Bár szinte minden svéd családnak van egy "titkos" húsgolyó-receptje, általában marha- és disznóhús felhasználásával készül, főtt burgonyával, barnamártással és vörösáfonya-lekvárral tálalják.
Az áruházlánc a sikeren felbuzdulva a nyár elején is szervezett hasonló kampányt: júliusban a "Pytt in Panna" nevű svéd ételkülönlegességet árusították 200 forint/adag áron – írja a penzcentrum.hu.Kapcsolódó cikkeink