Visszaesik az európai borfogyasztás
Az előrejelzések szerint az Európai Unió borfogyasztása mintegy 8 százalékkal csökken majd az idei szezonban a koronavírus járvány miatt – olvastuk a blog.syngenta.hu-n.
A bárok, éttermek és turisztikai szolgáltatások bezárása miatt csökken az európai lakosság borfogyasztási kedve. Bár a borok 70 százaléka a kiskereskedelmi értékesítésben növekvő mértékben fogy, ez nem lesz elegendő az éttermi fogyasztásból kieső bevételek pótlására.
A felmérések szerint a fogyasztók ebben az időszakban elsősorban az átlagos árú borokat vásárolták, a pezsgőértékesítés nagyon visszaesett.
A bor nemzetközi kereskedelme is mintegy 14 százalékkal csökkent az elmúlt évhez képest.
Magyarországon a „Palackposta 2020” kezdeményessel szeretné elérni a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és az Agrármarketing Centrum, hogy a borokat a fogyasztók online rendeljék meg a termelőktől. Mint közleményükben írják: a koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett korlátozások a bortermelőket is nehéz helyzetbe hozták. A borok értékesítéséhez új megközelítésre és alternatív platformok bevonására van szükség.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatóság a polcon – Mit gondolnak a vásárlók a csomagolásról és a környezetvédelemről?
A környezettudatosság egyre fontosabbá válik a mai világban, és a…
Tovább olvasom >Átfogó kutatás a hazai sajtfogyasztásról
A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács célkitűzése, hogy több magyar…
Tovább olvasom >A baby boomerek jelentik a növekedés kulcsát az öregedésgátló bőrápoló termékek piacán
A Baby Boomer generáció növekvő érdeklődése az egészséges öregedés iránt…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >