Világszínvonalú, innovatív technológiák a DS Smith Packaging Hungary Kft-nél uniós támogatással

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 08. 01. 11:23

A DS Smith Packaging Hungary Kft. Magyarország egyik vezető csomagolóeszköz-gyártó vállalata. A cég egyedi, közvetlen vevőigények alapján kialakított, a legújabb környezetkímélő technológiákat alkalmazó csomagolási megoldásokat fejleszt és gyárt. A Társaság folyamatos növekedésének alapja az eredményes kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenysége, amelybe szorosan bevonja hazai beszállítóit a PackPlus Csomagolástechnikai Klaszter keretében.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósított Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című, GINOP-2.1.1-15-2015 kódszámú felhíváson a DS Smith Packaging Hungary nyertes innovációs projektjének célja az volt, hogy a tiszaújvárosi, a füzesabonyi és a győri telephelyen sikerrel fejlessze ki
a világújdonság papír raklap prototípusait, illetve új, minőségi csomagolásokat hozzon létre a kapcsolódó gyártási technológiák és a sorozatgyártáshoz szükséges új technológiák telepítésével. A magas színvonalú csomagolási megoldások és az innovatív papír raklap technológia a csomagolástechnikai piac két rendkívül ígéretes területe, jelentős piaci potenciállal.
A szerződött támogatás összege: 748 832 607 Ft.
A papír raklap által világelső megoldással tud a cég az exportpiacokra lépni, és a termék hazai sikeres kifejlesztésével cégcsoporton belül is először Magyarországon jött létre az új termékcsoport gyártási kapacitása. Ráadásul a kutatás-fejlesztés magas hozzáadott értéke is itt keletkezik a projekt eredményeként.
A fejlesztés eredményeként létrejött a cég fejlesztőcsapata a két telephelyen összesen hét új kutatói álláshellyel, ami jelentősen erősíti a cég innovációs tevékenységeit, és piaci bevezetésre került a fapalettával összevethető teherbírású papír raklap, és Tiszaújvárosban és Füzesabonyban üzembe
helyezték a gyártáshoz szükséges új technológiákat. Emellett létrejött a különleges minőségű csomagolási megoldásokhoz szükséges egyedi gyártási technológiai háttér a győri gyáregységben, amely így Közép-Európa egyik legfejlettebb csomagolástechnikai gyártóközpontjává vált.
A különleges minőségű csomagolási megoldásokhoz szükséges precíziós gyártási technológiai háttér kialakításával a győri gyáregység Közép-Európa egyik legfejlettebb csomagolástechnikai gyárközpontjává válik.

Kapcsolódó cikkeink