Vezérigazgatóváltás a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. élén

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 07. 18. 11:25

Távozik a ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. éléről Gyulay Zsolt, az új vezérigazgató Esküdt Gábor lett – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfőn az MTI-vel.

dohanybolt

A közlemény emlékeztet arra, hogy Gyulay Zsolt a társaság megalakulása, 2012 októbere óta töltötte be a pozíciót. Irányítása alatt megvalósult a hazai dohánytermék-kiskereskedelem ellenőrzött, a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorítását célul kitűző átalakulása. Vezetésével 2013. július elején megkezdte működését az új ellenőrzött kiskereskedelmi rendszer.
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatói pozíciójának betöltésével járó megnövekedett feladatai miatt távozik a ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. éléről. A továbbiakban több figyelmet kíván fordítani a Hungaroring fejlesztéseire, amelyek keretében teljes körűen megújulhat a társaság kezelésében lévő infrastruktúra, és minőségi szolgáltatások jöhetnek létre egy korszerű nemzetközi versenypálya elvárásainak megfelelően – írták.
A fejlesztési miniszter a megüresedett vezérigazgatói tisztség betöltésére Esküdt Gábort nevezte ki, aki július 14-től látja el a társaság vezetését. A jogász végzettségű szakember közel két évtizedes vám-, jövedéki és adózási ismeretekkel, tapasztalatokkal rendelkezik – ismertetik a közleményben. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink