Vendéglátás 2019
A lapjainkon már többször idézett amerikai Nation’s Restaurant News médiacsoport megjelentette első 2019-es trendelőrejelzését: szakértőik szerint jövőre a lentebb felsorolt folyamatok hozzák az USA-ban az újdonságokat. „Vigyázó szemünket” sokra közülük nem először vetjük: olvasóinknak már beszámoltunk e trendek előzményeiről.
– A fast casual kategória nemcsak tovább nő, de tovább is fejlődik. Ahogy a gyorséttermek és a casual (hétköznapi) éttermek között definiálódott a fast casual stílus, úgy a közelmúltban testet öltött a casual és a fine dining közé tehető fine casual étteremtípus. Ez az átlagosnál magasabb minőségű konyhát jelent, ám kevesebb hozzávaló használatával, kevesebb külső körítéssel. Nos, egyre inkább látszik, hogy ez a trend nem csak gyorsan lecsengő divat volt.
– Egyre gyakrabban olvashatunk az ételkészítés folyamatát robotizáló éttermekről, jövőre a folyamat felgyorsul. Természetesen a fast food és a fast casual kategóriáról van szó!
– Mind népszerűbbé válnak a volt szovjet tagköztársaságok konyhái!
– A gazdag világ sok országában legális az „orvosi” marihuána használata, a gasztronómia is gyakran használja ételekben, italokban egyaránt. Az USA „megengedő” államaiban jövőre már mainstreammé válik a „szer” a konyhában.
– A főzésre kész, fogásonként adagolt alapanyagokat kínáló vállalkozásoknak egyre inkább konkurenciát jelentenek az éttermek és szupermarketek „ételkészletei”.
– Nő a laboratóriumban előállított húsok elfogadottsága és népszerűsége.
– A „nyugati kínai” konyha elmegy az „igazi” kínai irányába.
– A szendvicsekben a húspogácsák mellett mind keresettebbek a „rántott” húsféleségek.
– A falak egyedi díszítése festett és rajzolt képekkel a megkülönböztethetőséget hozza a vendéglátóhelyek számára.
– A nem vendéglátásra specializálódó szegmensekben egyre több vállalkozás foglalkozik közvetlen vendéglátással: mozikban, színházakban, múzeumokban nyílnak minőségi gasztronómiai szolgáltatást nyújtó üzletek. //
Kapcsolódó cikkeink
AI-trendek 2025-ben: az SAP előrejelzései
Az SAP szerint 2025-ben az AI szervesen beépül az üzleti…
Tovább olvasom >Várakozások az USA-ban
Az amerikai Nation’s Restaurant News november eleji cikkében azt taglalta,…
Tovább olvasom >Hat új piacra tör be a Freshly Chopped
Az ír egészséges fast food retailer, a Freshly Chopped partnerségre…
Tovább olvasom >További cikkeink
Franchise-nagyhatalom lett a pizzafutárból – 500 étteremig meg sem állna Nadeem Bajwa
Nadeem Bajwa 1991-ben érkezett Pakisztánból az Egyesült Államokba. A fiatal…
Tovább olvasom >Új utazási trend hódít: a „meztelen repülés”
Egyre több fiatal utazó dönt úgy, hogy minimális vagy egyáltalán…
Tovább olvasom >MÁV: az utószezonban is sűrűbben indulnak a vonatok a Balaton felé
Továbbra is megnövelt kapacitással és többletszolgáltatásokkal készül a MÁV-csoport szeptember…
Tovább olvasom >