Az MTÜ rendszeresen szervez találkozókat a vendéglátásban érintett szakmai érdekvédelmi szervezetekkel, melyek célja az NTAK-adatszolgáltatások ügyében felmerülő információk átadása, illetve a felmerülő problémák, javaslatok megvitatása. Ezeken a megbeszéléseken az MVI-t Semsei Rudolf alelnök és Bencze Tamás, a VakVarjú étteremhálózat gazdasági igazgatója képviseli.
Ez a cikk a Trade magazin 2023.5. számában olvasható
A márciusban tartott konzultáció témája az ügynökség által készített Vendégem szoftver vendéglátós változata volt. Az MTÜ munkatársai demó rendszerben bemutatták, hogy milyen feladatok elvégzésére alkalmas a program, hogyan lehet rá regisztrálni, majd néhány próbavásárlással illusztrálták gyakorlati alkalmazását.
Bencze Tamás szerint a szoftver könnyen kezelhető felületet biztosít használói számára, bár a komplexebb éttermi adatszolgáltatási rendszereket nem tudja kiváltani. Igaz, ez nem is feladata – célcsoportja az a vendéglátói réteg, amely még nem rendelkezik a néhány tucatnyi ma elfogadott NTAK-kompatibilis szoftver valamelyikével. Belefejlesztették például a rendelésösszesítő konyhára küldését, ám jelenleg nem tudja az ital- és ételrendelést külön nyomtatóra továbbítani.
Ami viszont biztosan jó hír használóinak: az MTÜ tervei szerint a Vendégem kiváltja a pénztárgéphasználatot!//
Kapcsolódó cikkeink
Mutatjuk a Balaton Legjobb Strandja 2024 győztesét
A gyenesdiási Diási Játék Strand nyerte el a Balaton Legjobb…
Tovább olvasom >MTÜ: huszonötre nőtt a Michelin Guide ajánlást elnyerő hotelek száma Magyarországon
A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely…
Tovább olvasom >Éttermi szoftverek ‒ a minimum ma már kevés
Az NTAK adatszolgáltatás bevezetése óta a legkisebbek kivételével mára minden…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >