Az MTÜ rendszeresen szervez találkozókat a vendéglátásban érintett szakmai érdekvédelmi szervezetekkel, melyek célja az NTAK-adatszolgáltatások ügyében felmerülő információk átadása, illetve a felmerülő problémák, javaslatok megvitatása. Ezeken a megbeszéléseken az MVI-t Semsei Rudolf alelnök és Bencze Tamás, a VakVarjú étteremhálózat gazdasági igazgatója képviseli.
Ez a cikk a Trade magazin 2023.5. számában olvasható

Bencze Tamás
gazdasági igazgató
VakVarjú étteremhálózat
A márciusban tartott konzultáció témája az ügynökség által készített Vendégem szoftver vendéglátós változata volt. Az MTÜ munkatársai demó rendszerben bemutatták, hogy milyen feladatok elvégzésére alkalmas a program, hogyan lehet rá regisztrálni, majd néhány próbavásárlással illusztrálták gyakorlati alkalmazását.
Bencze Tamás szerint a szoftver könnyen kezelhető felületet biztosít használói számára, bár a komplexebb éttermi adatszolgáltatási rendszereket nem tudja kiváltani. Igaz, ez nem is feladata – célcsoportja az a vendéglátói réteg, amely még nem rendelkezik a néhány tucatnyi ma elfogadott NTAK-kompatibilis szoftver valamelyikével. Belefejlesztették például a rendelésösszesítő konyhára küldését, ám jelenleg nem tudja az ital- és ételrendelést külön nyomtatóra továbbítani.
Ami viszont biztosan jó hír használóinak: az MTÜ tervei szerint a Vendégem kiváltja a pénztárgéphasználatot!//
Kapcsolódó cikkeink
Visit Hungary: mintegy hétszázezren pihentek Magyarországon a tavaszi szünetben
Húsvét után sem enyhült az utazási kedv, így az áprilisi…
Tovább olvasom >Szakmai elismerés az ipartestületnek
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete idén újra bekerült a TOP10 meghatározó,…
Tovább olvasom >Hatályba lépett az e-pénztárgépekről szóló rendelet
Kedden hatályba lépett az e-pénztárgépekről szóló rendelet, amely véget vethet…
Tovább olvasom >További cikkeink
Északra költözik a nyár: ugrásszerűen nő a skandináv turizmus
A nyári hőség és a klímaváltozás hatására egyre több európai…
Tovább olvasom >Catering a köbön – A nap videója
Szakácsok és pincérek csapata készít és szolgál fel naponta háromszor…
Tovább olvasom >