Vendégeket képeznek
Gasztro-tagozatot indít a reneszánsz emberként ismert Réz András nevéhez köthető Werk Akadémia: ígéretük szerint a csaknem százórás képzésen a résztvevők alapvető tájékozottságot nyernek a hazai és a nemzetközi gasztronómia, táplálkozáskultúra legújabb törekvéseiről.
Ahogy vagy 15 éve divat érteni a borhoz, az utóbbi 2-3 évben egyre nagyobb figyelemmel kísért étteremértékelő kiadványoknak és a magas színvonalú konyhát vezető éttermek munkájának (és az ehhez kapcsolódó sajtóvisszhangnak) eredményeképpen mára sikk lett érteni az éttermi gasztronómiához. Márpedig a remények szerint nemcsak az igényes vendéglőkbe járók szerezhetnek a százórás képzés keretei között megfelelő alaptudást és információkat, de azok is, akik pályaválasztási, illetve -változtatási elképzelései között ott van a vendéglátás is.
A kurzust megfizetni tudó hallgatók megismerhetik a hazai és a nemzetközi gasztronómia legújabb törekvéseit, aminek révén így alkalmassá válhatnak arra, hogy tudatosan rendeljenek, vásároljanak, tájékozódjanak a különböző konyhák, éttermek, borászatok és párlatok kínálata terén. Az élménytúrák során ellátogatnak a magyar gasztronómia „progresszív” helyszíneire: éttermekbe, cukrászatokba,
borpincékbe, pálinkafőzdékbe. Vizsgafeladatuk egy kiválasztott vendéglátóhely-típus üzleti tervének, arculatának, marketingkoncepciójának, étel- és itallapjának kidolgozása lesz – a dolgozatot a Leroy és több más sikerétterem tulajdonosai, Lefkovics György és Sztanó Tamás bírálják majd el.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
„A fiatalok helyzete az agrár-élelmezési rendszerekben” címmel tette közzé ma az…
Tovább olvasom >Egyre többen választják idén a Balatont Horvátország helyett – de nem dőlhetnek hátra a vendéglátósok
Bár erős forgalommal kecsegtet a 2025-ös nyári szezon a Balatonnál,…
Tovább olvasom >Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek…
Tovább olvasom >