Velence, a bormárka
Az Etyek-Budai borvidék figyelemre méltó régiója Velence – sokáig ismeretlen terület volt szőlő- és bortermelés szempontjából, pedig a Velencei-tó közelségének köszönhetően kedvező adottságokkal rendelkezik: Pázmánd, Nadap, Sukoró és Pákozd gránitos talaja, valamint a déli parti agárdi szőlőterületek talaja is kiváló minőségű. A terület különlegessége, hogy mivel a móri borvidék felől hűvösebb fuvallatok áramlanak, a borok elengedhetetlen kellékei, a savak nem égnek el. Ennek köszönhetően az itteni borokra jellemző a szép savgerinc.
Új márkaként jelenik meg most az Ital Magyarország Kft. által forgalmazott Velence bor: egy öt borból álló kollekció, amely Irsai Olivért, Cserszegi Fűszerest, Zöld Veltelinit, Velence Fehér Cuvée-t, Rosé Cuvée-t tartalmaz. Közülük az Irsai Olivér és a Rosé Cuvée kiválóan szerepelt a 2017-es VinAgora Nemzetközi Borversenyen. //
Kapcsolódó cikkeink
Nyerő helyzetben a szörpök
A koronavírus-járvány a szörppiacra pozitívan hatott, a fogyasztók praktikussági okokból…
Tovább olvasom >Magazin: Megoldásokat keresve
Lapjainkon rendszeresen foglalkoztunk a pálinkapiac aktuális problémáival és az illegális…
Tovább olvasom >Magazin: Mennyit adsz érte?
Haldoklik a pálinkapiac – állította nemrégiben a Pálinka Nemzeti Tanács…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tízmillió forint összdíjazású pályázatot hirdet Tokaj
Tízmillió forint összdíjazású művészeti pályázatot hirdet Tokaj a világörökségi borvidék…
Tovább olvasom >Hő a mélyből: kiaknázatlan kincs a magyar geotermia
Bár Magyarország kiváló geotermikus adottságokkal rendelkezik, a termálhő jelenleg csak…
Tovább olvasom >